Computable nomineert vijf grootzakelijke projecten

Computable Awards 2018

collega's

Ict-vakblad Computable heeft vijf ict-projecten in het grootbedrijf genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om projecten bij Atradius, Schiphol. Royal FloraHolland, Feenstra en De Watergroep. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober.

De vijf genomineerde projecten zijn 18 mei jl. vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Eric Hoefman, managing partner bij EntrD, Sjoerd Hobo, directeur bij QNH Consulting Midden, Richard van Tilborg, oprichter van CoVince en Frank Willems, managing partner digital strategy, governance en leadership bij Quint Wellington Redwood. Beoogd juryvoorzitter Bart van der Mark, conversational ai Lead Europe bij Cognizant, moest vanwege omstandigheden het juryberaad aan zich voorbij laten gaan.

Computable ontving in deze categorie in totaal 46 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf zijn:

Jureringstraject

Jury ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf

Een groep van in totaal dertien Computable-experts heeft de 46 voordrachten in de categorie ICT-project van het Jaar in het Grootbedrijf digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 18 mei. Het juryteam zou dus onder leiding staan van Bart van der Mark, die met Jeroen Aris, Fred Bons, Reza Sarshar en Marjolein Schuurhuis gezamenlijk de algemene jury van de Computable Awards 2018 vormt.

Bij het juryberaad waren vier competenties vertegenwoordigd. Eric Hoefman beoordeelde de projecten vanuit opdrachtgeverschap, Sjoerd Hobo nam de techniek in ogenschouw, Richard van Tilborg lette specifiek op het projectmanagement en Frank Willems, Managing Partner Digital Strategy, Governance and Leadership bij Quint Wellington Redwood focuste zich vooral op de bedrijfskundige aspecten.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten werden genomineerd.

Afgevallen projecten

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende vijf deelnemende ict-projecten in het grootbedrijf nemen we afscheid:

  • Data Driven Transport (Peter Appel en Tableau)
  • Dedicated to the extreme! (Smit Lamnalco en Redkiwi)
  • Geavanceerde connected planning (Booking.com en Anaplan)
  • The Network. Intuitive. (Prodrive Technologies, Telindus en Cisco)
  • Wereldwijd samenwerken in 3D-ontwerpen (AWL en Citrix)

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2018, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-12T11:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.