Jury eert Wolters Kluwer om machine learning in CCH IQ

Computable Awards 2018

collega's

Bedrijfssoftwareleverancier Wolters Kluwer stopt steeds meer kunstmatige intelligentie in zijn software. Zo biedt het product CCH IQ met behulp van machine learning-technieken automatisch inzicht in de gevolgen van nieuwe belastingregels; accountants kunnen met CCH IQ hierover direct hun klanten verwittigen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Wolters Kluwer als Softwareleverancier van het Jaar te nomineren.

Wolters Kluwer is al een aantal jaren bezig is met artificiële intelligentie (ai). Het probeert met zijn tools inzichten uit data te verwerven waarmee klanten als medici, juristen, accountants en ambtelijke bestuurders hun beslissingen makkelijker kunnen nemen. Die tools worden ontwikkeld met behulp van geavanceerde technologie, zoals machine learning, deep learning en robotics, gecombineerd met de domeinkennis die er binnen Wolters Kluwer is op een aantal vakgebieden.

CCH IQ is ontwikkeld voor de belasting- en accounting-industrie. Gebaseerd op kunstmatige intelligentie brengt de tool automatisch in kaart wat de gevolgen zijn van nieuwe belastingregels. Met deze analysetool kan een accountant proactief een plan opstellen hoe zijn klant moet omgaan met de nieuwe regels. Het bedrijf beschikt over een eigen ai-team met ontwikkelaars en data scientists. Wolters Kluwer zet partners in voor zowel het verkopen en distribueren van de producten, maar ook om mee te doen aan nieuwe experimenten. Zo heeft Wolters Kluwer proefprojecten lopen waarbij ‘robotic process automation’ en natuurlijke taaltechnologie worden toegepast, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van chatbots. De eigen klantenservice wordt hierbij ingezet als proeftuin.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-15T11:43:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.