Overname Skyhigh bezorgt McAfee nominatie

Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Juichen

Acht maanden na de afsplitsing van Intel heeft McAfee een eerste overname gedaan: het heeft de cloud security startup Skyhigh Networks ingelijfd. Skyhigh-ceo Rajiv Gupta is lid geworden van het management team en gaat leiding geven aan McAfee’s cloud business unit. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om McAfee te nomineren in de categorie Securityleverancier van het Jaar.

Skyhigh Networks heeft oplossingen voor SaaS-, PaaS en IaaS-omgevingen en een reeks cloudgebaseerde diensten rond policy-controle en dit zowel in de cloud als on premise. Voor McAfee is de overname ook voor Skyhigh een hefboom tot groei. McAfee biedt de wereldwijde schaalgrootte om de groei van Skyhigh verder te versnellen. De gecombineerde organisatie biedt technologieën en oplossingen voor zowel de cloud als voor endpoint security..

Gupta is al een tijd werkzaam in de ict-branche. Na zijn studie trad hij in 1990 in dienst van HP waar hij aan de ontwikkeling van de IA-64 architectuur meewerkte. Na een aantal omzwervingen startte hij in 2005 Securent, dat twee jaar later door Cisco werd opgeslokt. Laatstgenoemde betaalde daar honderd miljoen dollar voor. In 2011 richte hij Skyhigh op. Gupta bezit 45 geregistreerde patenten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-25T12:45:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.