Sophos scoort met deep learning in Intercept X

Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
collega's

Sophos heeft een nieuwe versie van zijn Intercept X-suite gelanceerd. Doordat die door deep learning neurale netwerken ondersteund wordt, is het effectief in het afweren van nieuwe, onbekende malware-aanvallen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Sophos te nomineren in de categorie Securityleverancier van het Jaar.

Het deep learning-model spoort bekende en onbekende malware en potentieel ongewenste toepassingen op voordat ze worden uitgevoerd, zonder op handtekeningen te vertrouwen. Het model is minder dan twintig megabyte groot en vereist niet telkens een update. Intercept X wordt via het cloud-gebaseerde beheerplatform Sophos Central geïnstalleerd en kan naast bestaande endpoint-beveiligingssoftware van veel leveranciers worden gebruikt.

De nieuwe deep learning-capaciteiten die Sophos inzet, zijn afkomstig van Invincea, een Amerikaans bedrijf dat het vorig jaar overnam. Door deze technologie is de Intercept X-software in staat om verdachte data sneller en accurater te onderzoeken en minder ‘false positives’ te veroorzaken. Het platform kan immers terugvallen op honderden miljoenen samples die eerder onderzocht zijn en waaruit patronen werden opgetekend.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-25T12:45:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.