Expivi scoort met 3D-rendering op smartphone

Genomineerde startup voor Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Ruud Pieterse

Jurylid Ruud Pieterse

Een virtuele wandeling door je nieuwe woning maken, en deze meteen zo decoreren als je zelf wilt. Het klinkt als toekomstmuziek, maar de Eindhovense startup Expivi wil er de wereld mee veroveren. Het bedrijf wil nog de kwaliteit van de beelden sterk verbeteren en ook wil Expivi zijn technologie naar de smartphone brengen. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om Expivi te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Je kunt nooit in alle rust thuis op de bank met een simpele virtual reality-bril de beelden bekijken. Je moet daar zijn waar de dure apparatuur staat die je met de juiste rekenkracht de 3D-plaatjes in virtual reality laat zien. Als het aan de oprichters van Expivi ligt is dat voortaan verleden tijd. Niet alleen willen zij de kwaliteit van de beelden sterk verbeteren, het moet voortaan ook allemaal op een smartphone kunnen. Bovendien is het met Expivi mogelijk om naar hartenlust real time het product aan te passen. Ten opzichte van de bestaande systemen zou direct aanpassen een enorme stap voorwaarts zijn. Realtime 3D-rendering combineren met het aanpassen van de configuratie, zodat je voor de aanschaf van een product ook echt kunt zien wat personalisatie van je aankoop betekent.

Eind mei 2017 was het systeem van Expivi klaar en zijn mensen real live 3D-rendering op een perfecte manier gaan ervaren. Met de verzamelde data en ervaringen van de eerste klanten wordt het systeem verder aangepast en verfijnd. De mannen achter Expivi geloven er niet in dat je klanten dure apparatuur moet verkopen, waarmee zij de software kunnen gebruiken. Het gebruik moet juist laagdrempelig en betaalbaar zijn. De concurrentie vraagt soms wel 60 duizend euro voor software die eigenlijk heel beperkt is qua mogelijkheden. Expivi biedt zijn software aan in abonnementsvorm. Voor 97 euro per maand beleven klanten een 3D-ervaring.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 is van oordeel dat Expivi duidelijk een toegevoegde waarde levert aan de manier hoe nu configurators functioneren. Het verder personaliseren van wensen in een configurator wordt gezien als een volgende stap in het vergemakkelijken van de klantwensen. In een tijd waarin de wensen van het individu steeds meer centraal komt te staan maakt Expivi dit mogelijk. Deze technologie beschikbaar maken op meerdere eindstations is hierbij essentieel. De jury vindt dat Expivi de combinatie van nieuwe technieken en de wensen van klanten verder samen brengt op een manier welke een verdere bijdrage levert aan de behoefte om verder te personaliseren. De jury van de Computable Awards 2018 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar benoemt Expivi daarom als één van de genomineerden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:43:00.000Z Ruud Pieterse
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.