Computable nomineert tien tech-startups

Computable Awards 2018

start-up

Ict-vakblad Computable heeft tien tech-startups genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om de bedrijven Carapax IT, Expivi, Homerun, Hotelchamp, Ockel Computers, SD-Insights, Temper, Tryst Energy, Watermelon en Winq. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober.

De tien genomineerde startups zijn 1 juni jl. vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Patrick Essers, directeur Nederland bij EIT Digital, Jeroen Aris, Global Infrastructure Architect bij Teva Pharmaceuticals, Bart van der Mark, conversational ai lead Europe bij Cognizant, Erik van der Meijden, investeerder in startups en oud-ceo van Exact, Ruud Pieterse, chief architect bij DXC, Elles de Vries, new business developer bij RightBrains en Vincent Wouters, ceo van ICreative.

Computable ontving in deze categorie in totaal 105 voordrachten. De tien genomineerde bedrijven in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar zijn:

Jureringstraject

Jury Nederlandse Startup van het Jaar

Een groep van in totaal twaalf Computable-experts heeft de 105 voordrachten in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top twintig uitgenodigd voor het juryberaad van afgelopen 1 juni. Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Patrick Essers nog zes competenties vertegenwoordigd. Jeroen Aris lette vooral op de business development, Bart van der Mark keek naar de innovatie/productontwikkeling, Erik van der Meijden beoordeelde de kandidaten op financieel vooruitzicht vanuit de rol van investeerder, Ruud Pieterse keek naar hert maatschappelijk/marktbelang, Elles de Vries focuste zich op de teamontwikkeling en Vincent Wouters nam de marktpotentie in ogenschouw vanuit een incubator/accelerator/rol.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de onderdelen product, markt, team en business. De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke tien startups werden genomineerd.

Afgevallen startups

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Van de volgende tien deelnemende tech-startups nemen we afscheid:

  • 20Face
  • GoBlock
  • IkBenFrits
  • Mind Mansion
  • Mondicon - We.Stream
  • Oblivion Cloud Control
  • PlaygroundVR
  • Quant Base
  • Shypple
  • testalize.me

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2018, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.