Homerun scoort met story telling in recruitment

Genomineerde startup voor Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Bart van der Mark

Jurylid Bart van der Mark

Gezien de grote vraag naar talent en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt is er duidelijk sprake van een war for talent. Organisaties die op zoek zijn naar dit talent moeten zich dan ook onderscheiden. Homerun biedt door middel van hun platform een toegankelijke en effectieve oplossing voor het samenstellen en publiceren van rijke en verhalende vacatures. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om Homerun te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Om in een wervingscampagne op te vallen heb je tegenwoordig voor je vacature meer nodig dan een goede tekst. Denk hierbij aan het gebruik van foto’s, video’s en gesproken tekst, waardoor niet alleen de inhoud van de vacature centraal staat maar ook de cultuur en sfeer van de organisatie. Dit alles wordt door Homerun aangeboden in een pay per use-constructie, die al succesvol is gebleken gezien het groot aantal vooraanstaande klanten als Decathon, Renault en VanMoof.

De recruitmentsoftware van Homerun combineert vacatures met story telling en marketing: het draait bij de vacatures op Homerun meer om de cultuur van een bedrijf dan om bepaalde skills. Het zorgt ervoor dat je als bedrijf je cultuur kunt laten zien. Daarmee vervangt Homerun ouderwetse vacatures door rijke en verhalende vacatures. Denk aan foto’s van de werkplek en ruimte voor een meer informele tone of voice. Bovendien kunnen sollicitanten een beter beeld van zichzelf geven aan de hand van verrassende vragen in een Slack-achtige omgeving. Die opzet zorgt er volgens Homerun voor dat bedrijven bijvoorbeeld maar drie in plaats van zes uur kwijt zijn aan een sollicitatie.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 was onder de indruk van de sterke pitch en goede beantwoording van de vragen, ondanks dat een en ander plaatsvond via een videoverbinding omdat de oprichter in het buitenland zat voor de business. Al met al vinden de leden van de jury de oplossing goed aansluiten op de behoefte in de markt en zijn zij positief over het team en de (internationale) expansieplannen. De jury van de Computable Awards 2018 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar draagt Homerun om die reden voor als een van de genomineerden.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:43:00.000Z Bart van der Mark
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.