Hotelchamp scoort met gepersonaliseerde hotelervaring

Genomineerde startup voor Computable Awards 2018

Vincent Wouters

Jurylid Vincent Wouters

Slechts een klein deel van de online hotelboekingen gebeurt bij het hotel zelf. Het merendeel verloopt via boekingswebsites als Booking.com en Expedia. De Amsterdamse startup Hotelchamp heeft een algoritme ontwikkeld om websitebezoekers van hotels een gepersonaliseerde ervaring te bieden. Dit versterkt de klantrelaties en brengt de boekingen weer terug naar de hotels zelf. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om Hotelchamp te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Hotelchamp is in 2015 opgericht door Kristian Valk en Kasper Middelkoop. Ondertussen beschikt de snel groeiende startup over ruim vijftig medewerkers en ruim duizend hotels in veertig landen maken gebruik van het platform. Gasten voelen zich persoonlijk betrokken bij het hotel en uit de cijfers blijkt dat zij sneller geneigd zijn om rechtstreeks te boeken. Hotelchamp investeert in productontwikkeling om alle innovaties van de roadmap uit te rollen. Uiteindelijk moet de oplossing voor elk hotel(keten) beschikbaar zijn.

Naast het leveren van slimme technologie, onderscheidt Hotelchamp zich ook met zijn team van conversiespecialisten. Deze specialisten nemen het werk uit handen en monitoren, analyseren en optimaliseren de resultaten bij de klant. Hotelchamp merkte dat dit een belangrijk onderscheidende factor is. Daarnaast is de oplossing van Hotelchamp zowel breder als dieper, wat wil zeggen dat er meer tools in de breedte zijn en het geavanceerder is in de toepassing ervan.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 meent dat Hotelchamp in een korte tijd een interessante oplossing naar de markt heeft gebracht. Enerzijds is deze gebaseerd op moderne technologie, anderzijds wordt deze ondersteund door specialistische kennis die de klant ontzorgt. In de presentatie kwam nadrukkelijk naar voren dat Hotelchamp een scherpe analyse van de markt heeft en precies weet waar zijn potentie ligt. De combinatie van product en markt zijn al goed op elkaar afgestemd. De jury in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar benoemt Hotelchamp daarom als één van de genomineerden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:43:00.000Z Vincent Wouters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.