Ockel Computers scoort nominatie met mini-pc’s

Genomineerde startup voor Computable Awards 2018

Jeroen Aris

Jurylid Jeroen Aris

Ockel Computers is gespecialiseerd in mini-pc’s en heeft in korte tijd naam weten te maken als ontwikkelaar van innovatieve computeroplossingen. Met drie succesvolle crowdfunding-campagnes via Indiegogo en verkopen in 88 landen heeft Ockel Computers een naam opgebouwd. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om dit bedrijf te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

In 2018 heeft Ockel Computers de Reddot Product Design Award gewonnen met de Ockel Sirius A computer. Ockel Computers is officieel partner van Microsoft en Intel en ontwerpt met een klein team ultramobiele pc-oplossingen. De computers zijn net zo groot als een smartphone, maar hebben de functionaliteit van een desktop-pc. Zo is de Ockel Sirius A ’s werelds kleinste pc met een scherm, volledig Windows 10 én een utp-aansluiting.

Het team van Ockel Computers bestaat uit acht man. Het werkt samen met de resources en collega’s vanmoederbedrijf Avanca International. Door die samenwerking kan Ockel Computers de markt bestormen én kunnen er nieuwe pc’s ontwikkeld wordwen. Naast de vele awards die Ockel heeft gewonnen kenden het bedrijf ook tegenslagen. De productie van de Ockel Sirius A heeft bijvoorbeeld (veel) langer geduurd dan verwacht, maar Ockel weigerde concessies te doen om processen te versnellen omdat dit ten koste van kwaliteit zou gaan.

Juryoordeel

Tijdens de pitch van Ockel Computers kon de jury van de Computable Awards 2018 de producten zelf aanschouwen en het was onder de indruk van deze innovatieve pc’s. En dat terwijl het door slechts acht ontwikkelaars in Den Haag werd ontwikkeld. De pc’s vinden zowel grote interesse bij consumenten als in de zakelijke markt en daarom waardeert de jury Ockel Computers met een nominatie in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:43:00.000Z Jeroen Aris
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.