SD-Insights scoort met ‘safety as a service’

Genomineerde startup voor Computable Awards 2018

Bart van der Mark

Jurylid Bart van der Mark

De oplossing van SD-Insights adresseert een belangrijke uitdaging in onze maatschappij: verkeersveiligheid, en dan in het bijzonder gerelateerd aan zakelijke mobiliteit. Hun ‘safety as a service’-oplossing ondersteunt chauffeurs in het inzicht krijgen in- en verbeteren van hun rijgedrag, hetgeen het aantal verkeersincidenten sterk reduceert. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om SD-Insights te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

De reductie die dankzij SD-Insights wordt gerealiseerd is niet alleen goed voor de verkeersveiligheid, maar vormt ook een klinkende business case voor bedrijven omdat de directe, maar vooral ook indirecte kosten van incidenten hoog kunnen oplopen. De oplossing maakt gebruik van een geavanceerde beeldsensor die de relevante data verzamelen en een platform biedt voor terugkoppeling naar de bestuurder.

Op dit moment zit SD-Insights in enkele tientallen wagens bij drie klanten, van mkb tot multinational. Die klanten zitten inmiddels in een opschalingsfase zodat al hun medewerkers het kunnen gaan gebruiken. De volgende stap van SD-Insights zit in de tachograaf. Hiervoor wil het bedrijf een ‘killer-application’ ontwikkelen. Zo'n tachograaf is al jaren verplicht in ieder zwaar voertuig, alleen is er geen hard bewijs dat dit de veiligheid verbetert en levert het stress in de logistieke sector.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 is met name te spreken over de kwaliteit van de oplossing. Ook de sterke business case voor organisaties en het aantal bestaande klanten maakte indruk op de jury. Ook was goed nagedacht over zaken als privacy en het commerciële model. SD-Insights wordt op basis hiervan door de jury als één van de genomineerden voorgedragen in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:43:00.000Z Bart van der Mark
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.