Winq scoort met digitale keuzehulp in de zorg

Genomineerde startup voor Computable Awards 2018

Dit artikel delen:
Elles de Vries

Jurylid Elles de Vries

De zorg wordt steeds duurder en elke innovatie die de zorg efficiënter maakt, is een goede innovatie. Winq zorgt voor een daling in de zorgkosten. De startup speelt in op het gegeven dat een patiënt die een diagnose krijgt op het moment zelf vaak niet in staat is om helder na te denken en thuis pas aan het malen slaat. Een volgende afspraak met de specialist leidt dan ook vaak niet tot het gewenste resultaat, te weten een keuze voor een behandeling. Simpelweg omdat de patiënt nog veel te veel vragen heeft. Voor de jury van de Computable Awards 2018 aanleiding om Winq te nomineren in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Met Winq kan de patiënt thuis rustig de diagnose inclusief mogelijke behandelplannen bekijken en in de eigen tijd beslissingen nemen. Hiermee wordt er niet alleen tijd bespaard, maar worden ook samen betere beslissingen genomen over de behandeling. Inmiddels zijn er al met drie grote zorginstellingen contracten getekend wat laat zien dat dit iets is waar de markt echt op zit te wachten.

Winq is een online platform voor het ontwikkelen, delen en distribueren van gepersonaliseerde digitale keuzehulpen om samen beslissen tussen patiënt en zorgverlener te bewerkstelligen. 94 procent van de patiënten wil actief betrokken worden bij het nemen van belangrijke beslissingen gerelateerd aan zijn/haar behandeling. Ondanks dat samen beslissen vele voordelen kent, krijgt de patiënt in de dagelijkse praktijk vaak onvoldoende mogelijkheden om tot een gezamenlijk besluit te komen met zijn/haar zorgverlener. Een van de innovaties die samen beslissen stimuleren zijn digitale keuzehulpen. Een digitale keuzehulp informeert patiënten via een digitaal hulpmiddel zoals een applicatie over de behandelmogelijkheden voor zijn of haar aandoening.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2018 is van mening dat dit bedrijf een significante impact kan hebben op de daling van de zorgkosten en tegelijkertijd kan bijdragen aan de kwaliteit van de zorg en het serieus nemen van de patiënt. Wie wil dat nu niet? Winq is erop geënt dat zorginstellingen makkelijk zelf keuzehulpen kunnen ontwikkelen, delen en integreren. Dit zorgt ervoor dat opschaling van het aantal keuzehulpen, en het onboarden van het aantal ziekenhuizen, makkelijk verloopt. Daarom nomineert de jury Winq in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T11:43:00.000Z Elles de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.