Managed hosting door True

CGI scoort met lvc-technologie bij ProRail en NS

Computable Awards 2018

CGI

It-dienstverlener CGI heeft het Nederlandse spoorwegnet nagebouwd in een voor ProRail en NS gecreëerde 3D-wereld. Hierbinnen kunnen lvc-simulaties plaatsvinden (‘live virtual constructive’), waarin de werkelijke situatie en een virtuele, gesimuleerde wereld samenkomen. Een en ander wordt gerealiseerd in het RailCenter in Amersfoort. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om CGI te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

De 3D-wereld is onderdeel van de serious gaming-overeenkomst die CGI en ProRail hebben. CGI’s bijdrage aan de spoorweginnovaties van ProRail bestaat onder meer uit de inzet van een Scrum-team van zeven fte dat wijzigingen op 3D-projecten uitvoert, het beheer overneemt en een moderniseringsslag doorvoert. Daarnaast helpt CGI met het inrichten van een flexibele it-architectuur die in te bedden is in de ProRail-omgeving en geschikt is voor simulatoren van andere partijen, zoals een ERTMS-simulator. Hierbij levert CGI de beheerservices en voert het de projecten voor ProRail uit.

In de 3D-omgeving is elk stuk spoor in Nederland automatisch in te lezen en te visualiseren is. De 3D-omgeving is onderdeel van de Nextgeneration Experimenteren en Onderzoeken (NEO)-simulator. Hierin kunnen bestaande en toekomstige systemen van ProRail en vervoerders als NS gekoppeld worden. Zo kunnen gebruikers  waarheidsgetrouw en zonder het treinverkeer te hinderen veilig en realistisch innovaties ontwikkelen. Het is zo gebouwd dat treinen die buiten rijden met (virtuele) treinen in NEO in scenario’s samen kunnen komen.

Terug naar de overige genomineerden

Stem nu voor de Computable Awards 2018!

Stem nu op de genomineerden van de Computable Awards 2018! Dit kan tot en met 7 oktober 2018.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.