CGI bouwt voor ProRail en NS spoor na in 3D

Computable Awards 2018

CGI

It-dienstverlener CGI heeft het Nederlandse spoorwegnet nagebouwd in een voor ProRail en NS gecreëerde 3D-wereld. Hierbinnen kunnen lvc-simulaties plaatsvinden (‘live virtual constructive’), waarin de werkelijke situatie en een virtuele, gesimuleerde wereld samenkomen. Zodoende kunnen innovaties veilig getest worden voor meer treinverkeer op het spoor. Een en ander wordt gerealiseerd in het RailCenter in Amersfoort. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om CGI te nomineren in de categorie Service-integrator van het Jaar.

De 3D-wereld is onderdeel van de serious gaming-overeenkomst die CGI en ProRail hebben. CGI’s bijdrage aan de spoorweginnovaties van ProRail bestaat onder meer uit de inzet van een Scrum-team van zeven fte dat wijzigingen op 3D-projecten uitvoert, het beheer overneemt en een moderniseringsslag doorvoert. Daarnaast helpt CGI met het inrichten van een flexibele it-architectuur die in te bedden is in de ProRail-omgeving en geschikt is voor simulatoren van andere partijen, zoals een ERTMS-simulator. Hierbij levert CGI de beheerservices en voert het de projecten voor ProRail uit.

In de 3D-omgeving is elk stuk spoor in Nederland automatisch in te lezen en te visualiseren is. De 3D-omgeving is onderdeel van de Nextgeneration Experimenteren en Onderzoeken (NEO)-simulator. Hierin kunnen bestaande en toekomstige systemen van ProRail en vervoerders als NS gekoppeld worden. Zo kunnen gebruikers  waarheidsgetrouw en zonder het treinverkeer te hinderen veilig en realistisch innovaties ontwikkelen. Het is zo gebouwd dat treinen die buiten rijden met (virtuele) treinen in NEO in scenario’s samen kunnen komen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T15:30:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.