Tableau helpt Peter Appel met data-driven transport

Computable Awards 2018

Juichen

Afgelopen jaar heeft logistieke dienstverlener Peter Appel grote stappen gemaakt in de reis naar een data-driven organisatie. Van een organisatie waar vijf à zes jaar geleden nog ‘alles in Excel’ werd gedaan, wordt tegenwoordig gestuurd op basis van inzichten uit planning, facturatie, brandstofverbruik, uren, et cetera. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale transformatie ‘Data Driven Transport’ van Peter Appel en Tableau te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

De combinaties van gegevens leveren regelmatig inzichten op waar de leveranciers en klanten van Peter Appel wat aan hebben. Zo levert een dashboard waarin voertuighistorie en brandstofverbruik in combinatie met de achterasoverbrenging van voertuigen en standplaats inzichten op wat betreft het juiste voertuig op het juiste werk. Dit resulteert in aanzienlijk besparingen op het brandstofverbruik. Ook geeft het de wagenparkbeheerder van Peter Appel de harde data waarmee gesprekken met vrachtwagenproducenten aangegaan kunnen worden om specifieke vrachtwagentypes van andere achterasoverbrenging te voorzien, zodat deze besparingen eigenlijk ingebouwd worden. Deze inzichten leveren dus voordelen op voor de branche en het milieu. Tableau is een van de innovaties die Peter Appel heeft toegepast om de logistieke dienstverlening duurzamer, efficiënter en veiliger te maken.

Peter Appel onderneemt de reis naar data driven organisatie stap voor stap. Van de start met het onderbrengen van één proces in Tableau naar de huidige opzet, waarbij data van interne en externe processen samengebracht in dashboards die toegankelijk zijn voor zo’n veertig data consumers, inzichten oplevert binnen en buiten Peter Appel. Dankzij de inzichten in visuele dashboards heeft Peter Appel inzicht in waar het goed gaat en waar het beter kan of zelfs ernstig uit de pas loopt, met de onderliggende data die ter verklaring eenvoudig verder uitgediept kan worden. Data wordt gebruikt om Peter Appel efficiënter, veiliger en duurzamer te maken. In managementoverleg kunnen op basis van de visuele dashboards snel beslissingen genomen worden. Dankzij de eenvoudige uitwisseling van dashboards met andere spelers in het ecosysteem, zoals klanten en partners, kunnen ook zij hun dienstverlening op het gebied van transport optimaliseren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.