Appronto en Mendix digitaliseren NHG-verstrekking

Computable Awards 2018

fintech

NHG, voorheen Stichting Waarborgfonds Eigen Woning geheten, biedt de Nationale Hypotheek Garantie aan als een restschuldverzekering voor consumenten en een borgstelling voor geldverstrekkers. NHG heeft de gehele gegevensuitwisseling met hypotheekverstrekkers gedigitaliseerd met een hoog gebruiksgemak. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale transformatie ‘Digitalisering Nationale Hypotheek Garantie’ van NHG, Appronto en Mendix te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

Door de veranderende hypotheekmarkt en maatschappelijke ontwikkelingen heeft NHG de strategische behoefte om nieuwe varianten van zijn diensten aan te bieden. Door de starheid van de oude systemen was het niet mogelijk om hier invulling aan te geven. Er diende een flexibele omgeving te komen waarmee NHG in staat was om nieuwe diensten te lanceren. Door de inzet van meerdere applicaties was er sprake van dubbele gegevens. Het ophalen van gegevens was tijdrovend en foutgevoelig. NHG wilde dan ook een uniform datamodel en (keten)processen stroomlijnen met een flexibele workflow.

Appronto heeft met het Mendix-platform de digitale transformatie gemaakt naar een flexibel applicatielandschap. Het vervangen en digitaliseren van een compleet applicatielandschap is een omvangrijke operatie. Er moesten twaalf systemen uitgefaseerd worden voor een integraal landschap van zes Mendix-applicaties. Gedurende anderhalf jaar is het project uitgevoerd waarbij stap-voor-stap de nieuwe systemen in de lucht kwamen, de data werden gemigreerd, de medewerkers werden opgeleid en alle geldverstrekkers van Nederland werden aangesloten. Te allen tijde moest de verlening van Nederlands belangrijkste hypotheekproduct altijd door blijven gaan. De apps gebouwd op Mendix hebben NHG op weg geholpen om uiteindelijk iedereen evenveel mogelijkheden te bieden voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en de contractvorm.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T11:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.