Curavista transformeert met Gezondheidsmeter PGO

Computable Awards 2018

Juichen

Curavista heeft de Gezondheidsmeter PGO ontwikkeld: een online platform waar de patiënt in één volledig overzicht zijn gezondheidsgegevens veilig kan ontvangen, aanvullen en delen met de zorgverlener. De behandelmethodes worden afgestemd op de voorkeuren en overtuigingen van de patiënt. Daarvoor biedt Gezodheidsmeter PGO inhoudelijk sterke modules voor meer dan zestig ziektebeelden. Per ziektebeeld wordt informatie vanuit de patiënt gecombineerd met informatie vanuit het epd. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale transformatie ‘Gezondheidsmeter PGO’ van Curavista te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

De data worden uit drie verschillende bronnen ontvangen: de patiënt vult PROMS in, BGZ (basis gegevens set zorg) en apps en devices van derden. Alle data worden opgeslagen in het datawarehouse en over modules heen gebruikt. Zo worden data informatie in één overzicht, toegankelijk voor alle stakeholders (burgers en zorgverleners). Via een api kan het datawarehouse bevraagd worden door derden na goedkeuring van de burger.

Gezondheidsmeter PGO is vanuit individu vorm gegeven. Elk persoon is anders, dus het platform moet de optie bieden om zelf combinaties te kiezen. Deze modulaire opzet werkt in de hele applicatie door. Per module zijn er autorisaties, individuele zorgpaden en individuele educatie. Curavista heeft het hele platform in eigen beheer gebouwd, zonder externe financiering. Alle investeringen worden uit de cash-flow gegenereerd. Dit dwingt om ‘mean-en-lean’ te opereren (geen overhead) en de vraag van de markt nauw te volgen.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.