Smart hartfilmpje van KPN, Personal MedSystems en Vital10

Computable Awards 2018

Ruim 1100 Nederlandse huisartsenpraktijken kunnen gebruikmaken van een nieuwe dienst van KPN, Personal MedSystems en Vital10, waarbij het mogelijk wordt om met een smartphone of tablet bij de huisarts of de patiënt thuis een volwaardig hartfilmpje (ECG) te maken. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale transformatie ‘Hartfilmpje maken met de smartphone’ van KPN, Personal MedSystems en Vital10 te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

Nederland telt circa één miljoen hartpatiënten. Patiënten met hartfalen, hartritmestoornissen of cardiovasculaire problemen hoeven nu minder vaak naar het ziekenhuis of de huisarts. In gebieden waar patiënten ver verwijderd zijn van medische zorg betekent de nieuwe dienstverlening CardioSecur een enorme besparing van (reis)tijd en geld. Ook voor mensen die slecht ter been zijn is deze nieuwe oplossing op het gebied van e-health een uitkomst. Op het moment dat een ECG wordt gemaakt, wordt deze vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars. KPN, Personal MedSystems en Vital10 hebben daarvoor afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars.

Hartfilmpjes maken ‘op afstand’ is al sinds 2006 mogelijk, maar met de nieuwe mobiele ECG-dienst CardioSecur maakt de huisarts met behulp van een smartphone of tablet een volwaardig elektrocardiogram. Een cardioloog van Vital10 kijkt op afstand mee en helpt de huisarts bij het stellen van de juiste diagnose door een beoordeling van het hartfilmpje op afstand. Door daarnaast virtueel te overleggen met de cardioloog krijgt de huisarts extra mogelijkheden om de juiste diagnose te stellen

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.