First Consulting en Mendix transformeren Hortilux

Computable Awards 2018

Juichen

In de tuinbouw willen kwekers elk seizoen hun opbrengst aan gewas maximaliseren, dit is afhankelijk van de omstandigheden zoals licht en climate control. Het team van Hortilux ontwikkelde HortiSense op het Mendix-platform. Hortisense is een digitaal platform voor het vergroten van de efficiency, bedrijfszekerheid en doelgerichtheid in relatie tot het gebruik van groeilicht, zodat de klant meer rendement per vierkante meter kan behalen. Het is een digitale assistent, met de juiste informatie op het juiste moment. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale transformatie ‘HortiSense IoT’ van Hortilux, First Consulting en Mendix te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Transformatie van het Jaar.

HortiSense is een IoT-toepassing die onder andere de lichtopbrengst en klimaat in de kas meet, transformatoren en elektrische panelen bewaakt op signalen die duiden op oververhitting, de kwaliteit van de voeding (power quality) en de verwachte resterende levensduur van lampen. Gebruikers kunnen op basis van deze meetwaardes risico’s beperken en effectiever sturen, dus het rendement verhogen. Daarnaast kan men op basis van deze informatie proactief serviceverzoeken of vervangende producten bestellen en onderhoudsrapporten, technische tekeningen en garantie-informatie opvragen via een geïntegreerd klantenportaal en webshop.

Mendix-partner First Consulting hielp Hortilux bij hun transitie en de realisatie van HortiSense. De Agile omgeving waarin business en it gezamenlijk ideeën verkennen, prototypen en kunnen leren van voortschrijdend inzicht, de visuele ontwikkeling met integratie met IoT-technologieën en andere back-endservices om snel web- en mobiele apps te bouwen en one-click cloudimplementatie maakt een test & learn-aanpak mogelijk op lage kosten. Door sensordata uit de door Hortilux geleverde groeilichtsystemen te combineren met plant-fysiologische kennis ontstaan bruikbare inputvariabelen. Machine learning is ingezet om hiermee een voorspelmodel te creëren. Dit model is weer geïntegreerd in de met First Consulting ontwikkelde Mendix-applicatie HortiSense.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T11:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.