Van Dorp/VitaTech innoveert pand- en installatiebeheer

Computable Awards 2018

Juichen

Van Dorp Installaties is een technisch dienstverlener die duizenden gebouwen en hun installaties beheert. Samen met Mendix en TimeSeries ontwikkelde het bedrijf een applicatie voor desktop en mobile, die eenduidig en helder realtime informatie verschaft per beheerd pand, zowel voor FM-partijen als hun klanten. Het project is om ook internationaal te kunnen groeien inmiddels ondergebracht in een onafhankelijke scale-up: VitaTech. En de naam veranderde van BuildingMonitor in VitaConnect. Een groep van dertien Computable-experts nomineerde deze digitale innovatie voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Binnen het project zijn innovatieve technieken gebruikt, zoals het uitlezen van slimme meter data, dynamische bepaling van operationele energielabels, slim assetmanagement, het automatisch matchen en inplannen van gecertificeerde monteurs op specifieke meldingen van klanten, worden gecombineerd in één overzichtelijke applicatie. De informatie en de acties die daaruit voortvloeien, worden proactief aan de klant gecommuniceerd, wat kortere doorlooptijden, geoptimaliseerde planning en kostenbesparing met zich meebrengt. Dit leidt tot een betere samenwerking en relatie tussen klant en dienstverlener, en betere, duurzame uitnutting van middelen in een traditionele markt, ondersteund door innovatieve technische middelen. Het combineren van grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen tot één duidelijk, realtime overzicht voor de klant was een aardige uitdaging. Slimme meters, sensoren, (legacy) gebouwbeheersystemen, het Kadaster, het Energieregister; allemaal leverden ze verschillende data aan.

Daarmee kan de scale-up VitaTech zijn klanten op een innovatieve manier nieuwe diensten aanbieden. Data worden slim gemeten en verzameld en worden gecombineerd met lerende en voorspellende technologie. Dit leidt tot het geautomatiseerd en goed geïnformeerd uitvoeren van processen, verkorting van wachttijden, het optimaal inzetten van mensen en middelen en het bieden van complete transparantie in processen, kosten en planning. Moderne technologieën zoals het Mendix-applicatieplatform en cloudtechnologieën om slim te zoeken, planningen te maken en realtime verkeersdrukte te meten worden slim gecombineerd om de beste resultaten te bieden aan klanten van VitaTech, waar die zich ook bevinden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T14:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.