Computable nomineert 10 digitale innovaties

Computable Awards 2018

cloud

Ict-vakblad Computable heeft tien digitale innovaties genomineerd voor de Computable Awards 2018. Het gaat om trajecten bij DAF Trucks, Van Dorp Installaties, Maersk, Rijkswaterstaat, Child Healthcare Solutions, Achmea, Xomnia en Microsoft, maar ook gezamenlijke trajecten van Brain Technology Institute en Info Support en een combinatie van het Reinier de Graaf Gasthuis, het Pieter van Foreest Verpleeghuis en Momo Medical. De winnaar maken we bekend tijdens een spectaculaire show op 30 oktober.

De tien genomineerde digitale innovaties zijn bepaald door een groep van dertien Computable-experts. Dit zijn Ron Bloksma (Kadaster), Anthony van Geest (Intermedio Information Technology), Leendert Hinds (Tata Steel), Stefan van Hoof (Lifesize), Victor van der Hulst (VX Company), Mendel Koerts (Ensead Advisory), Niels Lagerweij (DXC Technology), Armand Lejeune (Webkalf ICT Services), Marc Maas (QNH Consulting), Ruud Mulder (Dell EMC), Jos van Rooyen (Identify), Marc Somberg (Chipsoft) en Kees Wiegers (Mednova/Wiegers Consultancy).

Computable ontving in deze categorie in totaal 65 voordrachten. De groep Computable-experts heeft alle voordrachten van een cijfer voorzien en bepaalde hiermee de top tien in deze categorie. Er werd gevraagd om een algemene beschrijving van de innovatie, de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke tien trajecten werden genomineerd.

De tien genomineerde trajecten in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar zijn:

  • 3D Online Truck Configurator (DAF Trucks) – Lees onderbouwing
  • BuildingMonitor/VitaConnect (Van Dorp Installaties/VitaTech, Mendix en TimeSeries) – Lees onderbouwing
  • Containervervoer realtime monitoren (Maersk en IBM) – Lees onderbouwing
  • Coöperatieve ITS Corridor (Rijkswaterstaat) – Lees onderbouwing
  • HoloLens-applicatie voor neuronavigatie (Brain Technology Institute en Info Support) – Lees onderbouwing
  • MKS naar huis, onderdeel van MKS online (Child Healthcare Solutions) – Lees onderbouwing
  • Nederland schuldenvrij met fiKks (Achmea, ADG, Digital Me, Enable U, Qiy Foundation, Sosialforce en TRIMM) – Lees onderbouwing
  • Self-Driving Boat (Xomnia) – Lees onderbouwing
  • Soundscape (Microsoft) – Lees onderbouwing
  • Voorkomen doorligwonden (Reinier de Graaf Gasthuis, Pieter van Foreest Verpleeghuis, Momo Medical, Ascom, Amazon Web Services en Python) – Lees onderbouwing

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2018. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat ook voor de helft de winnaar bepaalt.

Op 30 oktober worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd zullen gedoseerd ook andere genomineerden bekend worden gemaakt.

Ook aanwezig zijn?

Ook aanwezig zijn bij de Computable Awards 2018, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Reserveer dan nu uw plekken aan tafel bij het netwerkdiner en bij de spectaculaire uitreiking in het Beatrix Theater in Utrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T11:44:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.