fiKks-app probeert Nederland schuldenvrij te krijgen

Computable Awards 2018

collega's

ADG dienstengroep ondersteunt als een van de tien grootste werkgevers in Nederland organisaties en mensen bij werk, zorg en wonen en is initiatiefnemer van fiKks; een technologisch gedreven schaalbaar platform dat mensen met schulden, gemeenten, schuldeisers en vrijwilligers bij elkaar brengt. fikKs is in nauwe samenwerking met Achmea, Digital Me, Enable U, Sosialforce, Trimm en de Qiy Foundation tot stand gekomen. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale innovatie ‘Nederland schuldenvrij met fiKks’ te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

In Nederland kampt 20 procent van de huishoudens met problematische schulden. Via de fiKks-app kunnen deelnemers, desgewenst anoniem, in contact komen met een buddy waarmee ze samen hun geldzaken op orde brengen. fIkKs is gratis voor alle gebruikers. De schoenendoos vol met aanmaningsenveloppen in een digitaal realtime format krijgen is dé uitdaging binnen schuldhulpverlening. fIkKs biedt hierin een universele toepasbare oplossing waardoor deze uitdaging definitief opgelost wordt. De gebruiker van de app vult zijn of haar persoonsgegevens in en kan in de app aangeven bij welke partijen een betalingsachterstand loopt. Door automatische koppelingen te realiseren met de diverse schuldeisers kunnen gegevens automatisch in de app worden opgevraagd, waardoor eenvoudig een financieel overzicht wordt gecreëerd. Koppelingen zijn gerealiseerd door Enable U. De app is ontwikkeld door Trimm en Sosialforce.

Om de privacy van de gebruiker rondom deze gevoelige informatie goed te waarborgen, hebben alle partijen binnen het project gewerkt volgens het Qiy Trust Network, geleverd door Digital Me. Deze infrastructuur houdt zich aan de regels van het Qiy Afsprakenstelsel, gericht op versterking van digitale zelfbeschikking, en biedt mensen de mogelijkheid om hun data afkomstig van verschillende bronnen te gebruiken en te delen met vertrouwde partijen. Voor de gebruiker betekent dit dat hij de regie over zijn eigen data houdt en verzekerd is van een veilige manier van data-uitwisseling. De toegevoegde waarde voor bedrijven is dat zij door de inzet van het Qiy Trust Network voldoen aan de vereisten van de AVG, gevrijwaard worden van ketenverantwoordelijkheid en een schaalbaar koppelvlak realiseren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T14:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.