Microsoft helpt blinden met Soundscape-app

Computable Awards 2018

Een app die je waarschuwt voor obstakels en vertelt langs welke winkels en straten je loopt. Speciaal voor blinden heeft Microsoft de app Soundscape ontwikkeld. Deze app vertelt je onder meer welke straten je passeert en langs welke winkels en gebouwen je loopt. Soundscape geeft niet zozeer instructies, maar zegt je wat er in de omgeving te zien is. Hierdoor heeft niet het systeem de controle, maar de gebruiker. Voor een groep van dertien Computable-experts reden om de digitale innovatie ‘Soundscape’ van Microsoft te nomineren voor de Computable Awards 2018 in de categorie Digitale Innovatie van het Jaar.

Door middel van geluiden geeft de app Soundscape aan of je de goede kant op loopt. Door middel van VoiceOver, een app voor blinden waarmee je telefoon met je stem te bedienen is, spreek je de locatie in. Als je vervolgens even niet meer weet welke kant je op moet, wijs je met telefoon in verschillende richtingen. Bij de juiste richting, hoor je een belletje rinkelen.

Hoewel de app ook waarschuwt voor obstakels, is het niet de bedoeling dat Soundscape blindengeleidehonden vervangt. Het is een aanvulling hierop. De app is vooral bedoeld om een groter bewustzijn van de omgeving te creëren. De Soundscape-app is via de Britse App Store te downloaden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-05T14:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.