Met digitale snelweg kan Oktober innovatief zijn

Genomineerd zorgproject voor Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Marjolein Schuurhuis

Jurylid Marjolein Schuurhuis

Vanaf 2015 heeft Oktober, dat voorheen RSZK Zorgprofessionals heette, hard gewerkt om een moderne zorginstelling in de ouderenzorg te worden waar bijna alle processen gedigitaliseerd zijn. Oktober heeft in 2018 een mooie basis gelegd met het project ‘Digitale snelweg’. Voor de jury van de Computable Awards 2019 aanleiding om dit project te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg.

Oktober is bezig met het vervangen en vernieuwen van de huidige domotica en digitale communicatie, waaronder het vervangen van de oude telefooncentrales door cloudtelefonie met smartphones. Inmiddels is het project Zorgbrein gestart, waarbij twee business intelligence-specialisten alle data vanuit de domotica in de Microsoft Azure-cloud real time omzetten in bruikbare dashboards voor de zorg. Daarbij wordt gebruik gemaakt van stemmingsanalyse, grafische weergave van meldingen domotica, maar ook over de gezondheid van de cliënt.

Oktober gelooft dat de toegevoegde waarde voor de interne cliënt (bewoner en mantelzorgers) groot is omdat met behulp van de nieuwe omgeving het zorgproces en de cliëntveiligheid kunnen worden verbeterd. Er is ook aandacht voor de (zorg)medewerkers, zij worden voldoende geëquipeerd om met alle nieuwe techniek te kunnen werken. Domotica wordt ingezet als middel om betere zorg te kunnen bieden aan cliënten waarbij de zorgverlener, arts, zorgmedewerker en mantelzorger optimaal gebruik maken van dit middel, maar dit niet zullen vervangen. De zorg zelf en beslissingen daarover zullen blijven gedaan worden door zorgverleners.

Juryoordeel

Oktober  is volgens de jury van de Computable Awards 2019 in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg als zorgdienstverlener zeer ambitieus om de processen rondom zorg voor ouderen waar mogelijk te digitaliseren. De verandering is er op gericht om betere zorg te kunnen bieden aan cliënten door domotica zo breed mogelijk in te zetten. Het is mooi om te zien hoe gedreven Oktober is om dit te realiseren. Tevens heeft men een helder beeld en doel voor ogen waarbij van de leverancier wordt gevraagd om zich volledig in te zetten en mee te denken in de digitale oplossingen. Door deze heldere ambitie verdient Oktober volgens de jury van de Computable Awards 2019 een nominatie in de categorie ICT-project van het Jaar in de Zorg.

Terug naar de genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-20T11:59:00.000Z Marjolein Schuurhuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.