Asics transformeert business en it met BusinessITScan

Genomineerd mkb-project voor Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Guido de Nobel

Jurylid Guido de Nobel

De it was bij Asics in het verleden lokaal in de landen georganiseerd. Inmiddels worden business- en it-diensten centraal georganiseerd. In 2018 besloot Asics met minder it-dienstverleners samen te werken en er werd een transitieplan ontworpen om minder it-dienstverleners een grotere resultaatsverantwoordelijk te geven. Daarnaast werd de it-afdeling regievaardiger gemaakt. Dankzij de nulmeting met de BusinessITScan van IT’s Teamwork kon Asics de koers bepalen in deze transitie. Voor de jury van de Computable Awards 2019 reden om het project ‘Business en it sportief transformeren met de BusinessITScan’ te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Langetermijnvisie, de durf om je eigen koers te bepalen en het besef dat je alleen ook maar alleen bent. Dit schetst de situatie van Asics met betrekking tot de manier waarop it wordt ingevuld. Na een periode van modernisering en organisatie van de it binnen Asics in EMEA, stond Edwin Idema voor de volgende keuze met betrekking tot de richting en betekenis van it voor zijn organisatie. Hij besloot om zich te concentreren op de samenwerking met minder partners en om it verder dienstbaar te maken aan de business. Dit laatste gebeurt niet afgaand op gevoel en eigen waarneming, maar door een gedegen en holistisch onderzoek.

IT’s Teamwork is benaderd om in heel EMEA een onderzoek te doen met de BusinessITScan. Dit is een assessment over zes assen die inzicht geeft in de plaats en betekenis van it voor de business. Door de input van verschillende stakeholders uit alle hoeken van de organisatie te verzamelen en te combineren, ontstaat in korte tijd een helder beeld van de huidige situatie, de knelpunten en de kracht van it. Deze informatie is het baken wat Asics gebruikt om zijn toekomstige it in te ontwikkelen. Niet op basis van goed gevoel, maar op basis van kennis van de werkelijke behoeften en mogelijkheden.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB vindt het lovenswaardig dat een relatief kleine organisatie de tijd en moeite neemt om zo uitgebreid te onderzoeken waar men staat. Niet alleen technisch, maar met een holistische aanpak die kijkt naar it-tevredenheid, organisatie, processen, applicaties en infrastructuur (en geld). Hierbij gebruikmakend van externe hulpmiddelen en advies, maar de uitvoering en regie in eigen hand houdend. Vooral de toegevoegde waarde en de rol van de leverancier werden hoog door de jury beoordeeld. De jury vindt het een compliment waard dat er duidelijke doelen zijn gesteld om te komen tot geïntegreerde en afgestemde it in Nederland en de hele EMEA-regio.

Terug naar de genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-27T11:59:00.000Z Guido de Nobel
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.