taXapi transformeert taxatieproces vastgoed

Genomineerd mkb-project voor Computable Awards 2019

Leendert Hinds

Jurylid Leendert Hinds

Een uitstekende projectaanpak dat resulteert in een ijzersterk product, gevolgd door een goed verwoordde presentatie. Dat heeft Label305 samen met taXapi gerealiseerd door een webapplicatie te ontwikkelen, waarmee taxateurs tot 50 procent sneller en zelfs nauwkeuriger vastgoed kunnen taxeren. Voor de jury van de Computable Awards 2019 aanleiding om het project ‘Modern vastgoed taxeren’ te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Al in de beoordeling viel deze webapplicatie op door de eenvoud en vooral toepasbaarheid. Digitalisering werkt in dit geval voor de taxateur en opdrachtgever. Slimme automatiseringen en een gebruiksvriendelijk design staan centraal in deze webapplicatie. Het koppelt met verschillende externe systemen zoals bijvoorbeeld het Kadaster, Bodemloket, Energielabel en WOZ-Waardeloket. Uit deze bronnen wordt voor een taxatie data geaggregeerd om vervolgens op basis van slimme algoritmen zoveel mogelijk vragen en bijlagen vooraf geautomatiseerd in te vullen. Elke taxatie wordt onderworpen aan strenge eisen vanuit het Taxatie Validatie Instituut. De oplossing moest flexibel gebouwd worden zodat eventuele strengere of soepelere eisen met minimaal werk verwerkt konden worden in de applicatie. De bouwers moesten een hoge betrouwbaarheidsgraad kunnen garanderen dat de vooraf automatisch ingevulde data correct zijn.

De toegevoegde waarde van dit platform is de grote verlichting van de werkdruk. Taxateurs brengen minder tijd door op kantoor om randzaken te regelen rondom het handmatig aanvragen van bestanden. Zij kunnen zich meer focussen op de kwaliteit en verzorging van de taxatie. Voor de klant levert het toevoegen van een portal kalmte en rust op, doordat met track en trace iedere stap gevolgd kan worden. Zodra ingrijpen of extra informatie vereist is wordt de klant hier automatisch van op de hoogte gesteld. Betaling verloopt via iDeal vlekkeloos binnen de applicatie. Na betaling kan vervolgens het taxatierapport worden gedownload.

Juryoordeel

Al tijdens de goed verwoordde presentatie en uitleg van de uitstekende agile projectaanpak kreeg de jury van de Computable Awards 2019 a in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB al het gevoel dat dit project een nominatie zou opleveren. Het eindresultaat, een webapplicatie met een gebruiksvriendelijke design, geeft aan dat wij hier te maken hebben met een krachtig hulpmiddel, met een goede business case en een brede toepasbaarheid. Taxeren is een oud beroep dat sinds zijn ontstaan niet veel is veranderd., maar dit product had allang beschikbaar moeten zijn. Niet alleen voor het de taxateurs, maar ook voor een ieder die in aanraking komt met vastgoed. Label305 en taXapi lanceren hiermee het taxatieproces direct de 21e eeuw in. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert daarom graag het project ‘Modern vastgoed taxeren’ in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Terug naar de genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-27T11:59:00.000Z Leendert Hinds


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.