Medians vindt online meer medische proefpersonen

Genomineerd mkb-project voor Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Stan van Wingerden

Jurylid Stan van Wingerden

Medians is een online platform voor onderzoek naar de effecten van nieuwe medicijnen. Potentiële proefpersonen vinden er een overzicht van de huidige medische onderzoeken. Redkiwi heeft een platform gerealiseerd met een optimale user-experience. Door het nieuwe platform zijn er meer proefpersonen. Voor de jury van de Computable Awards 2019 aanleiding om het project ‘Online proefpersonen vinden’ te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

De nieuwe Medians-site stelt mensen in staat zich in te schrijven voor deelname aan medisch onderzoek. Voor de medische wetenschap zijn proefpersonen van groot belang, maar tegelijkertijd moeten proefpersonen wel goed weten waar ze zich voor inschrijven. De doorstroom van nieuwe proefpersonen en de informatievoorziening aan mogelijke proefpersonen zijn dan ook de kern van de nieuwe Medians-site. Deelnemers worden meteen doorverbonden met medische onderzoekscentra en de eisen voor deelname worden op de site helder visueel weergegeven. Daarnaast werkt de site snel op mobiel en is de site makkelijk aan te passen aan de eisen voor medisch onderzoek in andere landen.

De site is ontworpen door Redkiwi in opdracht van Medians. Opdrachtgever Medians heeft zich onderscheiden in dit project door Redkiwi een duidelijke probleemschets te geven. Redkiwi heeft deze opdracht vervolgens met beide handen aangenomen door een site te bouwen met uitstekende user-experience. Het is geen eenvoudige klus om duidelijk te communiceren over medische informatie, maar Redkiwi is hier door slimme visuals goed in geslaagd. Dit wekt vertrouwen bij de deelnemers: de doorstroom van proefpersonen is met zo’n 35 procent gestegen, terwijl het aantal support-vragen is gedaald.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB vindt het goed dat er aandacht voor user-experience is binnen ict-projecten. Dit is in dit project uitstekend uitgevoerd. De resultaten spreken boekdelen: 35 procent meer doorstroom is een uitstekend resultaat, al helemaal wanneer de oplossing zich laat schalen en de druk op support ook nog eens is gedaald. Daarnaast is het ook goed om een ict-project te zien dat zelf geen data vergaart. Dit laat zien dat er ook zonder big data goede ict-projecten mogelijk zijn. Tegelijkertijd dient het project ook een duidelijk maatschappelijk doel: het heeft de deelname aan medisch onderzoek vergroot en het heeft de transparantie over deelname aan een dergelijk onderzoek verbeterd. Al met al nomineert de jury van de Computable Awards 2019 Medians en Redwiki dan ook graag voor ICT-project van het Jaar in het MKB.

Terug naar de genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-27T11:59:00.000Z Stan van Wingerden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.