DVNutrition voorspelt productie met digital twin

Genomineerd mkb-project voor Computable Awards 2019

Gert-Jo van der Heijden

Jurylid Gert-Jo van der Heijden

Eiwitproducent DVNutrition uit Hoogeveen wilde zo efficiënt mogelijk produceren met de beschikbare installaties en capaciteit. Vinci-Energies onderdelen Actemium, Axians en Bostec hebben het productieproces optimaal ingericht door productiedata in te zetten voor de simulatie van het productieproces. Het resultaat is een digital twin waarmee de operationele planning bijna real-time wordt aangepast op basis van de continu veranderende situatie in het proces. Voor de jury van de Computable Awards 2019 aanleiding om het project ‘Voorspelbaar met digital twin’ te nomineren in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

DVNutrition wil de interne processen verder stroomlijnen om een ideale inrichting van het productieproces te realiseren. Het verbeteren van de timing en planning speelt daarin een belangrijke rol, waarbij een beter beeld verkregen wordt van de impact van de beslissingen op het proces. Idealiter krijgt de organisatie dat inzicht nog vóór een besluit wordt genomen. Een diepgaande analyse van de beschikbare productiedata speelt daarbij een sleutelrol, net als het visualiseren van de consequenties die mogelijke besluiten hebben. Actemium, Axians en Bostec zetten data science in om dit mogelijk te maken.

Om deze doelen te realiseren moest DVNutrition eerst het complete proces via value mapping in kaart brengen. Daarvoor schakelde de organisatie via Actemium, dat verantwoordelijk is voor de procesautomatisering, Axians en Bostec in. Axians is gespecialiseerd in data analytics en artificial antelligence, terwijl Bostec vooral de value mapping en lean tools inbrengt. Bovendien verzorgt Bostec het projectmanagement. Deze drie bedrijven zijn onderdeel van Vinci-Energies.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB vindt dat tijdens de presentatie er veel aandacht is besteed aan de behoefte van het stroomlijnen van processen. Dit is niet vernieuwend. Echter wel de manier waarop de procesflow wordt weergegeven in een animatie. De combinatie van procesinput, verwerking, output en de gevolgen in een animatie is innovatief en werd door de jury hoog gewaardeerd. Veel bedrijven zouden geholpen zijn met animaties over de businessprocessen. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert daarom graag dit project in de categorie ICT-project van het Jaar in het MKB.

Terug naar de genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-27T11:59:00.000Z Gert-Jo van der Heijden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.