ITvitae helpt autisten aan ict-werk, nominatie op zak

Computable Awards 2019

ITvitae is gespecialiseerd in het werven, opleiden, coachen en bemiddelen van ict-specialisten met autisme en hoogbegaafden en is gevestigd in het rustieke Eemklooster in Amersfoort. Het doel van ITvitae is om ict-talenten die aan de zijlijn staan perspectief te bieden en tot hun recht te laten komen op de arbeidsmarkt. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om ITvitae te nomineren in de categorie Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar.

Voor deze bijzondere doelgroep is een viertal opleidingsprogramma’s ontwikkeld in samenwerking met Northwave, Anchormen, Vijfhart en Microsoft. De behoefte aan deze ict-leertrajecten is groot. Vanuit heel Nederland komen kandidaten naar ITvitae in Amersfoort om zich te laten opleiden tot softwaretester, softwaredeveloper, cybersecurityspecialist of data science-specialist.

Werkgevers hebben de verantwoordelijkheid ook werknemers die iets minder gemakkelijk een baan vinden kansen te bieden. Helaas bestaat er nog veel onbegrip over autisme. De kandidaten van ITvitae hebben een hbo/wo-niveau en zijn supergoed in hun vak. Zij willen graag hierop worden beoordeeld. Toch is het fijn als de werkomgeving weet heeft van mogelijke belemmeringen. Heeft een kandidaat eerder last van omgevingsgeluiden of is hij/zij gebaat bij heldere eenduidige opdrachten dan is het vaak een kleine moeite om hier rekening mee te houden.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T09:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.