Peak-IT scoort nominatie met Mastertraject

Computable Awards 2019

Peak-IT

Peak-IT heeft landelijk ruim vierhonderd it-medewerkers in dienst. De organisatie ontwikkelde zich afgelopen jaren van traditionele detacheerder naar it-businesspartner. Dit doet het bedrijf door middel van drie business lines: deta+, co-sourcing en outsourcing/projecten. Ook ontwikkelde Peak-IT het Mastertraject, een maatwerktraject voor kandidaten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Peak-IT te nomineren in de categorie Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar.

Deta+ staat voor detacheren verder excelleren. Hier bouwt Peak-IT aan gedeelde doelstellingen met zijn opdrachtgevers. Via co-sourcing worden samen afdelingen georganiseerd, waar de verantwoordelijkheden voor capaciteit wordt overgenomen door Peak-IT. Outsourcing en Projecten is voor Peak-IT de ultieme vorm van meerwaarde creëren door op te schuiven in verantwoordelijkheid en resultaten te garanderen.

Peak-IT ontwikkelde het Mastertraject, een maatwerktraject waarin niet iedere kandidaat dezelfde opleiding, trainingen en cursussen volgt. Er wordt juist gekeken naar de behoeften van de opdrachtgever en het huidige kennis-/vaardigheidsniveau van de kandidaat. Vanaf dit startpunt wordt de kandidaat achttien maanden opgeleid tot het gewenste profiel. Deze achttien maanden zijn opgedeeld in vier fases. Het begint met een gezamenlijke brainstorm waarin wordt bepaald wat het einddoel is en wat hiervoor nodig is. Zodra de kandidaten geselecteerd zijn, start fase 1. In deze fase (een maand) werkt de it-professional een dag per week bij de opdrachtgever en komt hij vier dagen bij Peak-IT studeren. In fase twee (elf maanden) wordt dit omgedraaid en werkt de professional vier dagen per week bij de opdrachtgever en studeert hij nog een dag in de week bij Peak-IT. De laatste zes maanden van het traject staan in het teken van een innovatieproject, die wordt uitgevoerd door de it-professional. Tijdens het Mastertraject duiken de kandidaten daadwerkelijk de techniek in en leren zij niet slechts de basis.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T09:31:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.