Qiss-IT scoort nominatie met vrouwelijk ict-talent

Computable Awards 2019

Juichen

Qiss-IT is een ict-detacheringsbureau dat gelooft dat een combinatie van diversiteit, softskill-kwaliteiten en up-to-date kennis de sleutel is binnen elke ict-afdeling. Zij selecteren collega’s op hun talenten, om vervolgens hun ict-kennis uit te breiden door middel van interne opleidingen en trainingen. Hierdoor stimuleren zij onder andere de toename van vrouwelijk talent in de ict-wereld, wat de diversiteit binnen de ict vergroot. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Qiss-IT te nomineren in de categorie Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar.

Qiss-IT bevordert de diversiteit binnen de ict door het opleiden en enthousiasmeren van vrouwen. Een intern team van twintig vrouwelijke accountmanagers en recruiters helpt bij het verminderen van het tekort aan ict’ers op de arbeidsmarkt. Door kleine multidisciplinaire regioteams is de communicatie met kandidaten, medewerkers en klanten kort, persoonlijk en accuraat. In 2017 heeft Qiss-IT ook een tweede kantoor in Curaçao geopend, met een gunstig tijdverschil. Hierdoor is Qiss-IT bereikbaar van 09.00 ’s morgen tot 23.00 uur ’s avonds. Dit is handig voor kandidaten die overdag niet de kans hebben om te solliciteren, door bijvoorbeeld school of werk.

Qiss-IT is actief in alle branches, van de medische sector tot de bouw tot het onderwijs. Matches met de klant worden gemaakt op basis van de DISC-methode. Persoonlijke eigenschappen zijn namelijk net zo belangrijk als skills om medewerker en klant goed te matchen. Tevens focust Qiss-IT zich op persoonlijke ontwikkeling voor de medewerkers, zo krijgen ict’ers de kans zich verder te ontwikkelen en door te groeien binnen de ict. Dit komt onder andere tot stand door begeleiding door de talentmanagers.

Qiss-IT werkt met eigen traineeships, waarmee iedereen die geen ict-achtergrond heeft toch aan de slag kan binnen de ict. Binnen het traineeship staat innovatie centraal, er wordt continu geëvalueerd welke kennis behoefte is binnen de arbeidsmarkt. Gedurende het traineeship behalen de trainees officiële certificaten, waarmee zij hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Daarbij is 60 procent van de medewerkers vrouw. Hiermee krijgen organisaties de kans om hun ict-afdeling op diversiteitsvlak te verbeteren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-12T09:31:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.