IT Campus Rotterdam bestrijdt mismatch arbeidsmarkt

Computable Awards 2019

Oktober 2018 heeft Rotterdam het startsein gegeven voor IT Campus Rotterdam op het RDM-terrein. Met het initiatief willen het bedrijfsleven, het primair tot en met het hoger beroepsonderwijs en de lokale overheid de grote behoefte in Rotterdam aan meer en beter it-talent het hoofd bieden. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om IT Campus Rotterdam te nomineren in de categorie Opleider van het Jaar.

IT Campus Rotterdam wil meer en beter talent ontwikkelen in alle leeftijdscategorieën en richt zich op zowel kinderen en studenten als op werkzoekenden en andere professionals. De campus ontwikkelt daarvoor uiteenlopende initiatieven met partners voor het digitaal vaardig maken, opleiden, bijscholen en omscholen van diverse doelgroepen. Ook werkt de campus aan een programma voor de stad om het netwerk van bedrijven, onderwijs en overheid verder met elkaar te verbinden, met bestaande en nieuwe initiatieven.

Het is uniek in Nederland dat de hele onderwijsketen - van primair onderwijs tot het mbo en het hbo – zich verbindt aan deze IT Campus. VNO-NCW Regio Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam Partners zijn vanaf het begin intensief betrokken. Inmiddels hebben Deltalinqs en MKB Rotterdam zich, samen met de onderwijspartners en een groeiend aantal individuele bedrijven, ook achter de ambitie van IT Campus Rotterdam geschaard om zo samen te werken aan meer en beter it-talent voor de stad.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.