ITvitae begeleidt ict-specialisten met autisme naar werk

Computable Awards 2019

Juichen

Het in Amersfoort gevestigde ITvitae, specialist in het opleiden, coachen en bemiddelen van hoogbegaafden en, heeft in drie jaar tijd ruim 171 ict-specialisten bemiddeld naar werk bij it-bedrijven als Centric, Northwave, EY Nederland en Sogeti. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om ITvitae te nomineren in de categorie Opleider van het Jaar.

De opleidingsprogramma’s sluiten aan op de actuele vraag op de arbeidsmarkt en leiden studenten in kleine groepen op tot software-tester, -developer, data science specialist of cyber security specialist. Ook wordt er extra aandacht besteed aan communicatie, rapporteren en presenteren. Het merendeel van de deelnemers zit in de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar en heeft voorafgaand aan de opleiding nog nauwelijks werkervaring opgedaan.

Ruim 90 procent van de 297 deelnemers die zich sinds 2014 hebben aangemeld, rond volgens het opleidingsinstituut het leerproject succesvol af. Eis is wel dat voor aanvang van de opleiding, studenten beschikken over enige ict-kennis. Volgens ITvitae zitten ruim twintigduizend potentiële studenten met autisme werkloos thuis, nadat ze zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs dan wel vastlopen door ingewikkelde procedures.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.