NCS3 stoomt 80 studenten klaar voor cybersecurity

Computable Awards 2019

Tachtig studenten uit verschillende studierichtingen hebben vorig jaar een stoomcursus cybersecurity tijdens NCS3 2018 doorlopen. De National Cyber Security Summer School is een zomerschool die voor de derde keer werd georganiseerd en bijdraagt aan het oplossen van het tekort aan cybersecurity-professionals. Er was ook een wedstrijd aan verbonden waarbij de winnaars advies mochten uitbrengen aan de Cyber Security Raad. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om ‘National Cyber Security Summer School’ (NCS3) te nomineren in de categorie Opleider van het Jaar.

In de NCS3 werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen om kennis over te dragen naar werknemers van de toekomst. Het lesprogramma wordt onder meer verzorgd door Siemens, de AIVD, TU Delft en IBM. NCS3 wordt georganiseerd door dcypher, de cursus is een initiatief van de Cyber Security Raad en wordt mede gefinancierd door belangenorganisatie Nederland ICT en ict-dienstverlener CGI. Ook NWO, Fox-IT, Palo Alto Networks, Microsoft, Radboud Universiteit, Crisisplan, Schiphol Group, NCSC en KPN zijn partners van het initiatief.

Tijdens de zomercursus worden de studenten meegenomen door trends en ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity, waarbij zowel technische als niet-technische aspecten aan bod komen. De studenten gaan in op digitale beveiliging, kritieke infrastructuren, cyberdreigingen, privacy en innovaties rondom datatechnologie en cybersecurity. Studenten worden begeleid door een mentor uit de securitybranche. De week wordt afgesloten met een Cyber Security Challenge waarbij de studenten in groepen een advies mogen opstellen voor de Cyber Security Raad. In 2019 volgt de vierde editie van de National Cyber Security Summer School, die financieel mede mogelijk wordt gemaakt door branchevereniging Cyberveilig Nederland.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.