YBSS bindt ambassadeurs aan regio Brainport Eindhoven

Computable Awards 2019

Juichen

Veertig begaafde jongeren uit 22 landen bezochten in 2018 de derde editie van de Young Brainport Summer School (YBSS) in technologieregio Brainport Eindhoven. Tijdens deze week maakten de jongeren kennis met verschillende innovaties, onderwijs- en kennisinstellingen, labs en bedrijven die de regio kenmerken met als doel dat zij uiteindelijk als ambassadeurs verbonden blijven met Brainport. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Young Brainport Summer School te nomineren in de categorie Opleider van het Jaar.

Het programma, verzorgt door professoren en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs, bestaat onder meer uit bezoeken aan Philips, ASML, Holst centre en Solliance, Food tech Brainport en de Huijbregts groep, het bekijken van demo’s bij Technische Universiteit Eindhoven en ontspanning in de vorm van virtual reality-gaming en ‘escape the maze’, een virtueel doolhof met de binnenstad van Eindhoven als spelgebied.

De YBSS leert jongeren naast de vooruitstrevende hightech maakindustrie en het bijzondere ecosysteem dat Brainport Eindhoven naar eigen zeggen rijk is, ook over baanbrekende ontwikkelingen die in de regio plaatsvinden en de internationale aandacht die hieruit voortkomt. Door de krapte op de technologische arbeidsmarkt hebben veel bedrijven in Brainport Eindhoven nu al een tekort aan goed geschoold personeel. Daarom ligt er een belangrijke opgave om een zo groot mogelijke talentpool te realiseren van studenten uit binnen- en buitenland. De YBSS is een van de manieren om die te vullen. Zo bereikt de regio nieuwe aanwas die nodig is voor de toekomst.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-19T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.