DialogueTrainer helpt bij lastige gesprekken

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Vincent Wouters

Jurylid Vincent Wouters

Als professional moet je regelmatig een lastig gesprek voeren. En meestal heb je maar één kans om het goed te doen. Hoe kun je je hierop voorbereiden? Juist, door te trainen, door ervaring op te doen. En dat is waar DialogueTrainer bij helpt. In een veilige omgeving scenario’s oefenen. Hoe reageer jij in lastige situaties, hoe reageert iemand op jou, wat doen emoties met je en waar zitten jouw blinde vlekken? De jury van de Computable Awards 2019 nomineert daarom DialogueTrainer in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Met het trainingsplatform van DialogueTrainer kunnen (toekomstige) professionals spelenderwijs uiteenlopende gesprekken oefenen met ‘virtuele trainingsacteurs’. Door lastige gesprekken uit de professionele praktijk, zoals slechtnieuwsgesprekken of klachtafhandeling, en nieuwe gespreksmethodes vooraf te oefenen, krijgen spelers inzicht in gevolgen van keuzes. Daardoor gaan zij met meer zelfvertrouwen het gesprek aan.

De oplossing is ontstaan in samenwerking met de Universiteit Utrecht, vanuit het idee dat grootschalig communicatie-onderwijs kan worden verbeterd door de focus te leggen op ervaringsleren. Vanaf 2013 is het ingezet voor studenten farmacie, psychologie en (dier)geneeskunde. Gelijktijdig werden met de gemeente Utrecht, Stichting Overvecht Gezond en Stichting Volte gespreksscenario’s ontwikkeld voor het project De Virtuele Patiënt, waarmee succesvol werd getoetst in de eerstelijnszorgpraktijk. Naar aanleiding van positieve reacties van gebruikers werd in 2016 DialogueTrainer opgericht. Nu is het platform breder beschikbaar voor professionals in verschillende sectoren. Inmiddels werkt deze startup aan uiteenlopende projecten voor diverse klanten.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar is van mening dat met dit platform (aankomende) professionals zich sneller kunnen bekwamen in complexe gesprekken. De jury ziet mogelijkheden in verschillende sectoren waar goede communicatie van cruciaal belang is. Door op eenvoudige wijze te trainen met virtuele gesprekspartners kan sneller het gewenste niveau worden bereikt. Daarnaast is het team van DialogueTrainer een beloftevolle samenstelling van expertises, waaronder softwareontwikkelaars, UI-/UX-designers en sociaal psychologen. Een terecht genomineerde!

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Vincent Wouters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.