EntrD Privacy Solutions maskeert databases

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Vincent Wouters

Jurylid Vincent Wouters

Data is het nieuwe goud en EntrD Privacy Solutions ziet het als zijn missie om te zorgen dat data maximaal kan worden benut. Deze startup is in staat om allerlei typen databases te maskeren. Dit doet zij bovendien consistent over tijd en over ketenomgevingen. Ook ongestructureerde data kan gemaskeerd worden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld medische dossiers onherleidbaar gemaakt worden. Data kan dus niet meer bruikbaar op straat komen te liggen, dit voorkomt reputatieschade en datalekken. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert daarom EntrD Privacy Solutions in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Het slim gebruiken van data bespaart tijd en geld en het breed kunnen inzetten van data biedt ongekende mogelijkheden. EnrD Privacy Solutions heeft daarvoor drie oplossingen ontwikkeld. Met Data making kan data onherleidbaar gemaakt worden, terwijl de data wel representatief blijft. Deze oplossing werkt met alle applicaties en is zowel geschikt voor gestructureerde en ongestructureerde data. Met Data subsetten kan het volume van een dataset worden verkleind zodat alleen de echt benodigde data zichtbaar is. Data finder tot slot maakt snel en eenvoudig zichtbaar waar de gevoelige data eigenlijk staat.

Deze startup heeft de afgelopen vijf jaar een track record opgebouwd in de zorg en bij woningcorporaties, maar is ook actief bij een grote retailer en een van de grootste pensioenuitvoerders van Nederland.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar is van mening dat met deze startup een sterke combinatie wordt gemaakt van twee actuele onderwerpen: big data en privacy. Deze oplossing maakt het mogelijk om ondanks de verscherpte privacywetgeving, toch gebruik te kunnen maken van persoonsgegevens. Daarnaast was de jury onder de indruk van de grote lijst met partners die het bedrijf in korte tijd heeft weten te verkrijgen. Hierop prijken namen als PinkRoccade Local Government, Aareon en een aantal leveranciers van erp-pakketten. Dit zorgt voor een mooie start. Daarom is een nominatie meer dan op z’n plaats.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Vincent Wouters
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.