Envision helpt blinden en slechtzienden met app

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Elles de Vries

Jurylid Elles de Vries

Envision helpt blinden en slechtzienden met het begrijpen van de wereld om hen heen middels een app op een smartphone. Kunstmatige intelligentie wordt ingezet om bijvoorbeeld teksten om te zetten naar gesproken tekst, maar ook om uitdrukkingen op gezichten af te lezen, objecten te herkennen, et cetera. De mogelijkheden zijn legio. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert daarom Envision in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

De volgende stap is om de oplossing nog gemakkelijker te maken voor de gebruikers door de app ook toegankelijk te maken via een bril. Dat de markt hierop zit te wachten blijkt wel uit het feit dat Envision in korte tijd een klantenbestand heeft opgebouwd van dertigduizend klanten. Hoeveel meer bewijs heb je nodig, volgens de jury van de Computable Awards 2019, dat dit een enorm kansrijk product is. Niet verwonderlijk dat Envision recent een seed-investering in de wacht heeft gesleept.

Juryoordeel

Naast een technologisch zeer knappe oplossing, denkt Envision, volgens de jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar, gedegen en strategisch na over de roadmap van het bedrijf, productverbeteringen en ook marktverbreding (dyslexie, analfabeten en dementie). De jury van de Computable Awards 2019 vindt dat dit een innovatie is, die het leven van blinden en slechtzienden, en in de toekomst ook andere groepen, gemakkelijker maakt. Het doet de jury dan ook deugt om Envision te nomineren.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Elles de Vries


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.