FC Urban verbindt individuele voetballers digitaal

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Bart van der Mark

Jurylid Bart van der Mark

FC Urban organiseert meerdere voetbalwedstrijden waarbij kleine teams tegen elkaar gaan spelen. Deze wedstrijden worden op de website aangeboden, in meer dan tien steden in binnen- en buitenland. Deze wedstrijden worden gehouden in stadsparken maar ook op gave locaties waar je niet zomaar kan voetballen. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert FC Urban in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Leden van FC Urban kunnen zien welke wedstrijden er waar en wanneer worden gehouden in de door hen gekozen stad en zich voor elke wedstrijd apart inschrijven. Er zitten geen restricties aan het aantal wedstrijden waar je aan mee mag doen. Als een lid van FC Urban zich inschrijft, moet deze alleen nog naar de aangegeven locatie gaan in voetbalkleding. FC Urban zorgt ervoor dat er ballen, goals en een scheidsrechter aanwezig zijn. Ook maken ze op basis van een door hen ontwikkeld puntensysteem twee evenwichtige teams. Op deze manier houden ze de wedstrijden spannend en uitdagend voor iedereen.

FC Urban is meer dan alleen maar voetballen, het kan er ook voor zorgen dat je sneller nieuwe connecties legt in een, voor jou onbekende, stad. Het enige dat je hoeft te doen is je inschrijven en je kunt gelijk meedoen met wedstrijden waarbij je veel nieuwe mensen kunt ontmoeten.

Juryoordeel

Voetbal is de populairste sport van Nederland en het is een uitstekende manier om te ontspannen, aan de conditie te werken en sociale contacten op te doen en te onderhouden. Tegelijkertijd maakt de traditionele manier waarop voetbal georganiseerd is het vaak lastig deel te nemen; met name de vaste tijdstippen en locaties vormen een groet beperking. FC Urban adresseert dit probleem met een innovatieve service die op een slimme manier gebruik maakt van een combinatie van een digitaal platform en fysieke ondersteuning in de vorm van materialen (goals, ballen, hesjes) en een ‘Master’. De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar is van mening dat FC Urban invulling geeft aan een aanzienlijke vraag in de markt en beoordeelt het businessmodel er uitvoering daarvan als innovatief en schaalbaar en nomineert FC Urban in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Bart van der Mark
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.