History Search creëert zoekfunctie in browse-geschiedenis

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Sheila Gemin

Jurylid Sheila Gemin

History Search helpt internetgebruikers om hun informatie verspreid over het web altijd makkelijk en snel terug te vinden. Het bespaart kostbare tijd en ergernissen bij het terugvinden van eerder bezochte webpagina’s, documenten en informatie online. Hiervoor indexeert de History Search de inhoud van alle eerder bezochte webpagina’s direct tijdens het bezoek, waardoor deze doorzoekbaar worden, vergelijkbaar met de zoekfunctie op een computer. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert History Search in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

History Search is beschikbaar voor alle meest gebruikte webbrowsers, is eenvoudig te installeren en biedt kosteloze toegang tot de drieduizend meest recent bezochte webpagina’s. Op dit moment wordt History Search door meer dan tienduizend gebruikers gebruikt, waarvan zo’n duizend gebruikers op dagelijkse basis. History Search is onderdeel van Convergate, ontwikkeld in Rotterdam en opgericht door internetondernemer Martijn Verbove.

Juryoordeel

Deze startup begeeft zich volgens de jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar in een hotspot van het hedendaagse internetgebruik. Het huidige data- en informatietijdperk biedt oneindige mogelijkheden, met als mogelijke beperking de veelheid aan informatie en het niet kunnen reproduceren van de gevonden informatie. History Search ontwikkelt een tool om grip te krijgen op informatie verkregen via het web door bezochte websites en pagina's te indexeren, waardoor deze makkelijk opnieuw terug te vinden is. Gegeven de hoeveelheid huidige gebruikers en de potentie van nieuwe gebruikers vindt de jury dit een terechte genomineerde. Een grote uitdaging is het vergroten van de markt en het ontwikkelen van een sustainable businessmodel, bijvoorbeeld een betaalde versie met een gedifferentieerd afnamemodel. Al met al een zeer zinvolle toevoeging om grip te krijgen en te houden op online informatie en deze op een makkelijke en overzichtelijke manier te beheren. Een terechte plek in de top tien.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Sheila Gemin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.