MMOX Smart dringt cyberrisico’s mkb terug

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Alex Dings

Jurylid Alex Dings

MMOX Smart experimenteerde jarenlang met geavanceerde technologieën, zoals artificial neural networks, machine awareness, polymorphic sensors en anomaly detection. MMOX stak veel tijd en energie om de component ‘cyberdreiging’ binnen het cyberrisicodomein beter te begrijpen en ermee te kunnen werken. Dat was niet makkelijk maar het is goed gelukt. Ook zijn de juiste technologieën erbij gevonden of zelf gebouwd. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert daarom MMOX Smart in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

De tools van MMOX Smart maken natuurlijk gebruik van technologie, maar vinden er niet hun oorsprong. De gebruikte methoden zijn beter te vergelijken met processen zoals die gangbaar zijn in het inlichtingenproces. Zoals fysieke dreiging vaak ook wordt benaderd maar dan beter, want onze ‘inbreker’ zit vast aan dezelfde internetstekker als wij. Wanneer je deze methodologie en andere inzichten samenbrengt, ontstaat een situatie waarbij je cyberrisico veel effectiever kunt verlagen. Door dat in software te vangen is MMOX erin geslaagd het cyber defence-proces voor de mkb-ondernemer te vereenvoudigen, automatiseren en schaalbaar te maken.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar is van mening dat MMOX een gigantische bijdrage kan gaan leveren aan de security van MKB Nederland. MMOX heeft de juiste balans gevonden tussen externe cybersecurity-monitoring (CERT) en een partnership met verzekeraars. Zo zijn zij een betaalbare oplossing met garanties op gebied van security, en dat slaat aan bij het mkb. Zo hebben ze een beginnende klantenbasis opgebouwd met dit model.

Naast het succesvol betreden van een product (cybersecurity), wat traditioneel lastig bij de mkb-doelgroep aansluit, maakten de gepresenteerde getallen en gedemonstreerde kennis een zeer kundige indruk op de jury. De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar benoemt MMOX daarom als één van de genomineerden.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Alex Dings


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.