SwipeGuide maakt gebruikershandleidingen digitaal

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Alex Dings

Jurylid Alex Dings

Wie leest er nog papieren gebruikershandleidingen? Het is tijdrovend en omslachtig. Dat vond SwipeGuide ook toen het uit frustratie in 2016 startte. Het ontwikkelde een tool voor digitale werkinstructies waarbij deze gebruikershandleidingen gevisualiseerd worden weergegeven op mobiele apparaten en slimme brillen. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert SwipeGuide in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

SwipeGuide werd als bedrijf in 2015 opgezet na een discussie over hoe ongebruikersvriendelijk instructies zijn. Het bedrijf wil het zo makkelijk mogelijk maken voor bedrijven om mooie en visuele stap-voor-stap handleidingen te maken en publiceren. Daarnaast wil SwipeGuide het zo natuurlijk makkelijk mogelijk voor de eindgebruiker om een nieuwe taak uit te voeren als ze een product gaan gebruiken.

Instructies die gemaakt worden in het SwipeGuide-cms passen op elk mobiel apparaat en kunnen worden gedeeld via qr-codes, embed op een website/app of met een directe url-link. Uiteraard is het ook mogelijk om instructies te tracken in het SwipeGuide-analytics dashboard. De voordelen van SwipeGuide zijn evident, zo verhoogt het de operationele efficiëntie, vermijdt het fouten, verhoogt het de veiligheid en borgt het de ontwikkelde kennis, wat belangrijk is in een markt met een grote doorloop van medewerkers.

Juryoordeel

De jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar is van mening dat SwipeGuide de partij wordt die ervoor zorgt dat personeel sneller en met meer zekerheid hun werk kan uitvoeren. Van de monteur van de koffiemachine op kantoor, tot aan iemand die met een nieuwe machine aan de slag moet in de fabriek. Allemaal hebben ze training gehad of willen ze meer training voor de bijzondere situaties. Dit is waar SwipeGuide een kans heeft gevonden voor hun product. Ze zorgen ervoor dat er altijd on-the-spot extra instructies aanwezig zijn.

De manier waarop SwipeGuide een aantal verticala markten heeft geselecteerd om dit product uit te bouwen en te bewijzen heeft indruk gemaakt op de jury. De focus ligt nu volledig op deze verticals en de tractie die getoond werd liegt er niet om. Het mag duidelijk zijn dat de potentie van SwipeGuide groot is. De jury van de Computable Awards 2019in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar benoemt SwipeGuide daarom als één van de genomineerden.

Terug naar de overige genomineerden
Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Alex Dings


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.