TaXapi digitaliseert taxatieproces woningen

Genomineerde tech-startup voor Computable Awards 2019

Bart van der Mark

Jurylid Bart van der Mark

TaXapi is een app/online platform voor de woningtaxateur met als doel de toegevoegde waarde van de taxateur te verhogen en tevens diens werk efficiënter te maken. Met behulp van slimme automatisering, het delen van data van alle taxateurs en geautomatiseerde processen waarbij alle externe bronnen inclusief referentiepanden worden opgehaald, moet zorgen dat de kwaliteit van het rapport omhoog gaat en dat in minder dan 50 procent van de huidige tijd. De jury van de Computable Awards 2019 nomineert daarom TaXapi in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

TaXapi heeft inmiddels al elf verschillende interfaces met externe bronnen die data ophalen en alvast in het taxatierapport verwerkt. Na toestemming van alle aangesloten taxateurs kan TaXapi alle historische taxatierapporten ophalen bij de vier validatie-instituten en deze gebruiken om de taxateur te ondersteunen bij de onderbouwing van het rapport. Dus niet alleen je eigen historie is te gebruiken, maar ook die van je collega-taxateurs.

TaXapi heeft het proces van taxeren volledig tegen het licht gehouden en is afgestapt van het hedendaagse model wat historisch toevallig zo gegroeid is. Het resultaat is een efficiënt proces en een keten die volledig geautomatiseerd is. Van het on-boarden van de klant, het aanvullen van benodigde gegevens door met vele partijen zoals het Kadaster, Funderingsviewer, BAG, Energielabel, et cetera elektronisch gegevens uit te wisselen, het intelligente en zichzelf aanpassende vragenmodel, het volledig geautomatiseerde rapport creatie wat met het validatie instituut uitgewisseld wordt, de real-time betalingen door klant en aan taxateur.

Juryoordeel

Deze manier van werken is volgens de jury van de Computable Awards 2019 in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar volledig nieuw in deze branche en zal de taxateurswereld op zijn kop gaan zetten. Taxatierapporten voor woningen opleveren in minder dan 50 procent van de huidige tijd en dat ook nog met een hogere kwaliteit. Dat is de belofte van TaXapi en de jury van de Computable Awards 2019 is er op basis van de TaXapi voordracht en pitch van overtuigd dat zij deze kunnen waarmaken.

TaXapi heeft een sterk team dat it-kennis, commercieel inzicht en diepgaande kennis en ervaring van de taxateurs wereld combineert. Op basis van deze expertise heeft TaXapi als vertrekpunt het huidige en historisch gegroeide taxatieproces onder de loep genomen, process redesign gedaan en op basis daarvan een innovatieve it-oplossing gebouwd. De jury van de Computable Awards 2019 verwacht dat TaXapi een behoorlijk marktaandeel kan veroveren met zijn dienst en nomineert hen in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-24T11:59:00.000Z Bart van der Mark
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.