Atlassian scoort in Nederland vooral vanwege Jira

Computable Awards 2019

Dit artikel delen:
Juichen

Atlassian is een Australische ontwikkelaar van samenwerkingstools en helpt teams wereldwijd met het organiseren, bespreken en afronden van gedeeld werk. De producten van Atlassian, zoals Jira en Confluence, vormen de ruggengraat van effectieve projectplanning, -organisatie en -communicatie tussen en voor meerdere teams. Op deze manier kan de it-afdeling sneller, vaker en eerder nieuwe releases uitbrengen en meerwaarde voor haar klanten creëren. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Atlassian te nomineren in de categorie Softwareleverancier van het Jaar.

In Nederland staan de producten van Atlassian meer in de spotlight dan de organisatie zelf. Iedereen is bekend met Jira, voor agile teams een tool voor softwareontwikkeling. Het businessmodel van Atlassian is anders dan bij andere leveranciers. De organisatie is een van de eersten die zijn prijzen inzichtelijk en transparant aan haar klanten overbrengt. Ze laten zien hoe een transactie tot stand komt, geven geen kortingen en schalen mee met de klant, onafhankelijk van de grootte. Dit alles in het kader van de kernwaarde ‘Don’t F*CK the customer’. In verhouding met andere bedrijven bedient de organisatie meer klanten en is de software veel goedkoper.

Atlassian heeft daarnaast geen hardcore salesmensen in dienst en focust juist meer op onderzoek en ontwikkeling (zo’n 40 procent van de omzet). Het bedrijf staat voor duurzame groei en gaan niet voor ‘get big fast’. Atlassian groeit op deze manier in behoorlijk tempo over langere tijd en bouwt zo een stabiele klantenbasis op. Daarnaast worden it-teams in Nederland steeds internationaler, wat aansluit op de samenstelling van Atlassians-teams. Om namelijk producten te kunnen bouwen voor internationale teams van verschillende groottes is een divers personeelsbestand nodig. In het Amsterdamse hoofdkantoor alleen al werken 150 mensen met 45 verschillende nationaliteiten.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.