Mendix integreert ai in low-code platform

Computable Awards 2019

Juichen

Mendix introduceerde in 2018 Mendix Assist, waarbij artificial intelligence (ai)-geassisteerde ontwikkeling is geïntegreerd in het low-code platform. Op basis van machine learning-analyse van meer dan vijf miljoen geanonimiseerde applicatiestromen, gebouwd met Mendix in vijftien industrietakken, biedt Mendix Assist een nauwkeurigheid van 90 procent bij next-step suggesties en expertkwaliteit, prestaties en onderhoudsaanbevelingen. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Mendix te nomineren in de categorie Softwareleverancier van het Jaar.

Ondernemingen kunnen Mendix Assist gebruiken om de productiviteit van ontwikkelaars te vergroten, nieuwe ontwikkelaars te begeleiden en de kosten en tijdsimpact van defecten met honderd keer te verminderen. Mendix Assist ondersteunt het Mendix-platform dus met het samen bouwen van bedrijfsapplicaties. Dit gebeurt vele malen sneller dan in traditionele ontwikkelprocessen het geval was. Low-code applicatieontwikkeling maakt het mogelijk om web- en mobiele applicaties te bouwen zonder de noodzaak om ingewikkelde codeertaal te beheersen.

Het Nederlandse Mendix begint inmiddels aardig de wereld te veroveren. Het heeft het hoofdkantoor van Rotterdam naar Boston verplaatst om de Amerikaanse markt te gaan veroveren. Naast Rotterdam heeft het ook nog Europese kantoren in het Verenigd Koninkrijk (Londen) en Duitsland (Frankfurt). Het bedient wereldwijd ruim vierduizend klanten waaronder BAM, KLM, de gemeente Rotterdam, Enexis, VGZ, TNT, Verizon, Ingersoll Rand, Zurich Insurance, Innovapost (het it-bedrijf van CanadaPost) en North Carolina State University.

In 2018 werd Mendix overgenomen door Siemens. Ook deze voordracht deed het goed bij de jury. Het wereldwijd opererende Duitse conglomeraat in elektronica en elektrotechniek nam Mendix over voor 628 miljoen euro. Dit is de grootste overname in low-code ooit. Mendix is onderdeel geworden van de Digtal Factory-softwaredivisie van Siemens, maar blijft nog wel onder eigen naam opereren. Via de overname wil de Duitse organisatie groeien in de industriesector, met name op het gebied van internet of things. Mendix verwacht in 2019 verder te groeien naar zevenhonderd medewerkers.

Een derde inzending die hoge gooide bij de jury was de aankondiging van Mendix dat het zijn platform geoptimaliseerd heeft voor de IBM Cloud. Mendix is daarmee naar eigen zeggen het enige cloud-native, enterprise low-code ontwikkelplatform dat geïntegreerd kan worden met IBM Cloud Services. De architectuur van Mendix biedt nu volledige ondersteuning voor Kubernetes containerisatie voor het IBM-ecosysteem. Dit betekent ook dat Mendix low-code applicatie-ontwikkelaars nu eenvoudige toegang hebben tot de functies van Watson.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.