Nominatie voor José van Dalen (directeur Qiss-IT (Univativ))

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

José van Dalen

José van Dalen

Begin februari 2019 werd het Haagse bedrijf Qiss-IT overgenomen door de Duitse investeerder Univativ Group en investeringsmaatschappij Triton. Onderneemster José van Dalen, die het bedrijf binnen zeven jaar vanuit het niets opbouwde, is aangebleven en is de eerste vrouw in de board van Univativ. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om José van Dalen te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Qiss-IT heeft meer dan 140 medewerkers in dienst en ruim zeventig klanten. Het bedrijf wordt volledig gerund door vrouwen. Vanuit Univativ wordt de talentenpool aangevuld met zevenduizend studenten en afgestudeerden van zestig hogescholen en universiteiten.

Zeven jaar geleden startte onderneemster José van Dalen middenin de crisistijd het bedrijf Qiss-IT. Binnen een jaar betrok ze met haar volledig uit vrouwen bestaande team het pand aan de Wolga in Den Haag. Later dat jaar volgde de eerste nominatie als ict-detacheerder van het jaar door Computable. Toen zes keer op rij de nominaties voor de FD Gazelle. Een jaar later won Qiss-IT de FD Gazelle Diversiteitsprijs én werd Van Dalen opgenomen in de lijst van The Next Woman 100.

In 2014 startte Qiss-IT een ict-traineeship voor vrouwen met hbo-opleiding, maar zonder ervaring in de ict. Zo konden zij hun kans op een carrière in de ict vergroten. Het jaar erop werd de EY Award ‘Winning Woman’ mee naar huis genomen, omdat 65 procent van deze vrouwen werd geplaatst.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.