Nominatie voor Mike Janssen (cto Uniserver)

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

Mike Janssen

Mike Janssen

Mike Janssen werkt bij clouddistributeur Uniserver als chief technology officer (cto). Hij is verantwoordelijk voor het technisch invullen van de Uniserver-strategie om complexe it simpel te maken en daarmee de cloud journey van bedrijven maximaal te faciliteren. Uniserver is druk bezig om het dienstenportfolio uit te breiden met infradiensten voor digitale werkplekken en multi-clouddiensten. Het is aan Janssen om te bepalen met welke technieken en partners ze dat het beste kunnen invullen en om de interne organisatie daar goed op in te richten. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Mike Janssen te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Mike Janssen heeft in zijn korte periode als cto bij Uniserver een tweetal proposities met succes ontwikkeld: de multi-cloudpropositie en de UniWorkspace-propositie. Janssen heeft de mouwen opgestroopt en is begonnen met een road show langs huidige partners van Uniserver om de behoeften van hun eindklanten te polsen. Partners gaven aan dat eindklanten nu vaak een cloud-first-strategie hanteren en gebruik willen maken van de laatste cloudtechnologie, zoals Azure en Amazon Web Services. Daar moet op ingespeeld worden, maar dat vereist een visie en kennis die bij veel it-partijen ontbreekt. Daar biedt Uniserver uitkomst, door deze diensten aan te bieden zodat partners dat eenvoudig kunnen resellen bij eindklanten. Tevens heeft Janssen bij Uniserver een virtuele desktopomgeving-propositie opgetuigd, de UniWorkspace. Uniserver heeft in 2017 XtraDesktop overgenomen. Janssen zag de vraag naar virtuele desktopomgevingen bij eindklanten van partners en heeft dit zo vormgegeven dat men eenvoudig een virtuele desktopomgeving kan verkopen aan eindklanten.

Voor partners van Uniserver heeft de innovatiedrang van Mike Janssen meerdere voordelen. Zij kunnen eenvoudig (multi-)clouddiensten aanbieden aan hun eindklanten, zonder daarvoor te investeren in kennis en resources. Zo kunnen ze snel en eenvoudig inspelen op de toenemende behoefte bij eindklanten naar clouddiensten. Daarnaast profiteren partners van de schaalvoordelen van Uniserver. Omdat Uniserver op grotere schaal kan inkopen kunnen ze (multi-)cloudresources aanbieden onder kostprijs. Partners profiteren daarmee van de kennis van Uniserver rondom multi-cloud en de voordeligere prijzen. De proposities die Mike heeft ontwikkeld maken het aanbieden van een multi-cloudpropositie eenvoudiger. Dat maakt Uniserver aantrekkelijker voor deze partners en zorgt ervoor dat Uniserver ook groeit als partners deze proposities verkopen bij eindklanten. Door de daadkracht van cto Mike Janssen staat innovatie weer centraal bij Uniserver.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2023 

Diamond

Gold

Silver

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.