Nominatie voor Marcel Krom (cio PostNL)

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

Marcel Krom

Marcel Krom

PostNL heeft eind 2017 de keuze gemaakt om ‘alle bloemen te laten bloeien’. Binnen de diverse bedrijfsonderdelen is zo op natuurlijke wijze teamvorming tot stand gekomen. De uitdaging is hier een samenhangend geheel van te maken. Zomer 2018 heeft chief information officer (cio) Marcel Krom de aanzet gegeven tot uniformering, zodat de ene Scrummaster hetzelfde doet als zijn of haar collega elders. De huidige fase is het uniformeren van werkwijzen en rollen. Bovendien veranderen de afspraken met de partners die met hun mensen steeds vaker deel uitmaken van de Agile-teams. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Marcel Krom te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

PostNL wil in zijn businessroadmap continu de standaarddienstverlening verbeteren. Zo bezorgt het bedrijf nu bijvoorbeeld ook in de avonden en op zaterdag en zondag. Daarbij kan de klant aangeven wanneer deze thuis bent en mocht dit nodig zijn, dan slaat PostNL de pakketten tijdelijk op. Hiervoor wordt een complete store-en forward-oplossing voor het herrouteren ingezet, met alle logistieke en technologische uitdagingen van dien. Verder schuift PostNL op in het bestel- en bezorgproces. Waar het vroeger aanhaakten bij de logistiek, beweegt PostNL we nu naar een ecosysteem waarin de rol begint bij de transactie. Dankzij een api-omgeving kan het postorderbedrijf inpluggen in de ecosystemen van partners.

De wereld beweegt naar platformen en Marcel Krom heeft ervoor gezorgd dat PostNL daarin qua it en digitalisering mee kan komen. Hiervoor waren we verschillende zaken noodzakelijk, zoals het inrichten van masterdatamanagement, datalakes, een api-platform, een analytics center of excellence, platformdenken en platformconnecties. Het zijn allemaal zaken die in meer of mindere mate cruciaal zijn voor de businessontwikkelingen, en die altijd vanuit het grote geheel moeten worden benaderd.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.