Nominatie voor Mark Leferink, algemeen directeur, ICT Spirit & Leferink Office Works

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

Mark Leferink

Kantoorinrichter en it-dienstverlener Leferink uit Haaksbergen bestaat vijftig jaar. Het moederbedrijf waaronder tegenwoordig ICT Spirit, Leferink Office Works en KP Interieur vallen, werd door Anton Leferink in 1969 opgericht als eenmanszaak. Inmiddels is de organisatie gegroeid tot een familiebedrijf met 120 medewerkers en vestigingen in Haaksbergen, Emmen en Deventer. Het wordt geleid door zoon Mark Leferink. De algemene jury van de Computable Awards 2019 nomineert Mark Leferink in de categorie CxO van het Jaar.

Mark Leferink kwam in 2000 in dienst en nam in 2004 het bedrijf over van zijn vader. Bij het 35-jarig bestaan van het bedrijf werkten er 125 mensen verdeeld over vier productgroepen; meubilair, it, kantoorartikelen en copiers. Mark Leferink reageerde op veranderingen in de markt. Hij besloot de kantoorartikelen te verkopen aan Staples en later de copier-tak aan PCI Nederland. ICT Spirit groeide gestaag en werd het grootste onderdeel, mede door enkele overnames. De samenwerking met leverancier KP Interieur werd geïntensiveerd, Leferink werd compagnon van Jeroen Schopman, de eigenaar.

Focus op wat je doet is Mark Leferink de belangrijkste succesfactor, in combinatie met de kracht van het collectief van de bedrijfsonderdelen. Zo is ICT Spirit uitgegroeid tot een aansprekend it-bedrijf en met Leferink en KP Interieur is een sterke combinatie ontstaan op de markt voor kantoor- en projectinrichting. Het bedrijf is er in ieder geval vijftig mee geworden en onder leiding van Mark Leferink gaat het de toekomst vol energie en vertrouwen in.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.