Nominatie voor Derek Roos (co-founder en ceo Mendix)

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

Derek Roos

Derek Roos

Derek Roos is co-founder en ceo van Mendix. 2018 was een roerig maar zeer succesvol jaar voor Mendix. Zo nam de omzet in Amerika met 150 procent toe, haalde het 142 nieuwe klanten binnen en groeide het bedrijf qua medewerkers met 46 procent. Als klap op de vuurpijl werd het bedrijf voor 628 miljoen euro overgenomen door Siemens. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Derek Roos te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

In 2005 werd Mendix opgericht in Rotterdam. De eerste twintig klanten werden persoonlijk door Derek Roos nagejaagd en kozen uiteindelijk voor het no code-concept. Na het eerste succes in Nederland koos Roos al vrij snel om naar de VS te vertrekken om de Amerikaanse markt te veroveren. Hij woont vanaf 2012 in Boston waar het huidige hoofdkantoor van Mendix is gevestigd. Inmiddels heeft Mendix naast het kantoor in Rotterdam ook Europese vestigingen het Verenigd Koninkrijk (Londen) en Duitsland (Frankfurt) en bedient het wereldwijd ruim vierduizend klanten.

De resultaten in 2018 waren zeer goed. Zo bleef Mendix de snelle groei voortzetten met onder meer een toename van de omzet van 150 procent in Amerika. Het voegde 142 nieuwe klanten toe en wist het aantal deals van meer dan één miljoen dollar te verdubbelen. Daarnaast verlengde maar liefst 95 procent van de klanten hun contract en breidde meer dan de helft van de klanten hun activiteiten met Mendix uit. Het personeelsbestand werd met 46 procent uitgebreid door 150 nieuwe medewerkers aan te nemen. Mendix verwacht in 2019 meer dan zevenhonderd medewerkers in dienst te hebben. In 2018 werd Mendix voor 628 miljoen euro overgenomen door Siemens. Mendix valt onder de Digital Factory-divisie van Siemens. Het Mendix-platform wordt ook geïmplementeerd bij andere divisies van Siemens en het feit dat Mendix toegang heeft tot het klantenportfolio van Siemens, draagt naar verwachting bij aan een versnelde groei van Mendix.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.