Nominatie voor Hylke Sprangers (cto Talpa Network)

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

Hylke Sprangers

Hylke Sprangers

Chief technology officer (cto) Hylke Sprangers van Talpa Network, speelt een cruciale rol in de baanbrekende digitale ontwikkeling van zijn bedrijf. Hij heeft ingezien dat in de economie van nu incrementele stappen vanuit klassieke it onvoldoende zijn en hij heeft een moedige stap gezet naar de inzet van een digitaal platform. Sprangers heeft zijn nek uitgestoken voor totale digitale vernieuwing, waarmee het Nederlandse Talpa Network nu de strijd aankan met spelers als Netflix en Facebook. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Hylke Sprangers te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Bij Talpa Network is it een core-functie en dat moet het volgens Hylke Sprangers ook zijn, omdat het een enorm concurrentievoordeel kan opleveren. Technologie, en daarmee het schaalbare platform dat Sprangers introduceerde, speelt een steeds grotere rol bij de productie van content. Ook bij televisieprogramma’s, zelfs in live-uitzendingen. Een mooi voorbeeld is de tv-talentenshow The Winner Takes It All, waarbij zo’n driehonderdduizend kijkers als jury via hun mobiele telefoon hun stemmen uitbrachten. Kandidaten en kijkers konden de beoordelingen direct zien. Dan is de spanning volgens Sprangers maximaal, want er mag absoluut niets misgaan. Sprangers vindt dat vanuit de technologie ‘megacool’.

Hylke Sprangers is een lichtend voorbeeld in de digitale wereld. Hij weet met een relatief kleine club succesvol te concurreren met mediaconcerns wereldwijd. Het is een extraverte en creatieve leider. Iemand die zich verdiept in nieuwe technologische ontwikkelingen en deze weet te vertalen naar relevante business opportunity’s. Sprangers zorgt ervoor dat agile werken niet vrijblijvend is. Integendeel, Talpa Network wordt voortgedreven door wekelijkse deadlines en het gegeven dat miljoenen mensen meekijken. Sprangers heeft een ecosysteem ontwikkeld dat door Talpa zeer actief beheerd wordt, door middel van participaties, maar ook door afscheid te nemen van minder actieve deelnemers. Zo zorgt hij ervoor dat het ecosysteem leading edge blijft.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.