Nominatie voor Frederik Wegener Sleeswijk (directeur NL-Fund)

Computable Awards 2019, CxO van het Jaar

Frederik Wegener Sleeswijk

Frederik Wegener Sleeswijk

Fondsbeheerder NL-Fund heeft onder leiding van directeur Frederik Wegener Sleeswijk afgelopen jaar met ICT-Fund, een fonds dat zich richt op ict-bedrijven, tien miljoen euro aan contracten gefinancierd. Hiermee zijn zestien ict-partijen geholpen die inmiddels zo’n tweeduizend (service)contracten hebben ingebracht. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Frederik Wegener Sleeswijk te nomineren in de categorie CxO van het Jaar.

Met dit fonds speelt de NL-Fund naar eigen zeggen in op de ‘alles as a service’-trend in de ict-branche. De aangesloten leveranciers in de ict-markt brengen hun managed services-contracten in tegen een deel van de contante waarde. Nationale Nederlanden Investment Partners (NNIP) levert het financierend kapitaal. De voorfinanciering gebeurt op basis van gecontracteerde debiteurenstromen. Werkkapitaal blijft beschikbaar en de groei van ict-bedrijven wordt zo niet beperkt door financieringsproblemen. Elk nieuw contract wat ze sluiten kan worden ingebracht tegen de contante waarde, waardoor ze een echte groeimotor te pakken hebben.

Steeds meer ict-leveranciers bieden de eindgebruiker abonnementsdiensten. Het financieren van contracten speelt volgens Wegener Sleeswijk in op de servitization-trend, ofwel ‘product as a service’. De trend ‘van bezit naar gebruik’ legt een groot beslag op de financieringscapaciteit van de leverancier, die immers alle opstartkosten en investeringen, onder andere de inkoop van hardware zelf moet dragen, terwijl de klant per maandelijkse factuur betaalt voor de dienst, en dus de kosten over langere tijd uitsmeert. Directeur Wegener Sleeswijk voorziet dat contractfinanciering komend jaar weer fors zal toenemen, als gevolg van de stijgende vraag naar kapitaal in de ict-markt.

Terug naar de overige genomineerden

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.